14. januar 2016.14. jan 2016.

VESTI

U planu muzej ŠabaČkih Jevreja
S obzirom na činjenicu da je Grad Šabac krajem prošle godine otkupio zgradu u ulici Vlade Jovanovića koja je bila u funkciji sinagoge i evidentirana kao objekat gradske arhitekture spomenične vrednosti, u toku su razgovori o mogućnosti da zgrada postane muzej šabačkih Jevreja. To bi ujedno bio edukativni centar za toleranciju, a o planovima će uskoro biti obavešten amabasador Izraela u Srbiji.
Zgrada je otkupljena od zakonskog naslednika bivšeg vlasnika kome je objekat vraćen u postupku restitucije.
U poslednja dva veka u Šapcu je živeo veliki broj Jevreja koji su u različitim oblastima doprineli napretku i afirmaciji grada.

Popis nelegalno
sagraĐenih objekata
Gradska uprava grada Šapca – Odeljenje za urbanizam, od ponedeljka 18. januara počela je popis nelegalno sagrađenih objekata. Popis se sprovodi prema planu i programu popisa objavljenog na sajtu grada Šapca. U narednim danima građevinski inspektori popis će sprovoditi u ulicama:
• Koste Abraševića
• Gospodar Jevremova
• Trg đačkog bataljona
• Jove Kursule
• Milorada Šapčanina
Iz Odeljenja za urbanizam pozivaju sugrađane da pripreme dokumentaciju koju poseduju i sarađuju sa građevinskim inspektorom, kako bi postupak popisa sproveli u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa