21. januar 2016.21. jan 2016.
IZA JSP “STAN” USPEŠNA GODINA

VIŠE RADOVA ZBOG VEĆEG INTERESOVANjA

JSP “Stan” prošle godine je nastavio sa pružanjem redovnih servisnih usluga svojim korisnicima, i sa poboljšanjem energetske efikasnosti zgrada kolektivnog stanovanja. Nakon više godina završen je Aneks Biblioteke šabačke, prvi planski rađen objekat kulture u Srbiji u poslednjih desetak godina. Takođe, počeli su da rade i toplotnu izolaciju na objektima individualnog stanovanja, odnosno privatnih kuća, po istim principima kao i za stambene zgrade, pola novca davali su vlasnici, a pola “Stan”.
-Tokom 2015. godine urađeno je program energetske efikasnosti na sedam velikih objekata, što je oko 300 stanova. Termoizolacija je urađena i na 22 individualna objekta, u kojima uglavnom živi više generacija jedne porodice. Kriterijum nam je bio da se ti objekti greju na gas ili su priključeni na “Toplanu” i gledali smo visinu tih računa, kao i kvadraturu. Interesovanje je bilo veće od toga što smo mogli da uradimo, a za ovu godinu ćemo videti da li ćemo raditi prvo one koji su ostali ispod crte, a čiji su objekti manji, ili ćemo otvoriti nov konkurs, navodi direktorka JSP “Stan” Ljiljana Jovanović.
Prošle godine su počeli i da pružaju uslugu svojim korisnicima da mogu preko njih da angažuju majstore za sve radove na svojim kućama ili stanovima. Pogodnost je što račun stiže uz redovan račun, može i na rate, a daju i garanciju za radove. Direktorka kaže da su zahvaljujući ovoj usluzi poslovnu godinu završili pozitivnim rezultatom.
-Ove godine nastavljamo sa svim uslugama i radovima kao i prošle, ali u većem obimu, jer je veće interesovanje. Radiće se termoizolacija na 11 objekata kolektivnog stanovanja. Takođe ćemo se, posle nekoliko godina, posvetiti sređivanju ambijentalne celine, navodi Jovanovićeva.
Prema njenim rečima, prošle godine su za projekat energetske efikasnosti za objekte individualnog stanovanja grad je odvojio 8 miliona dinara, a ove godine 10. Građani će dati još toliko. Iz “Stana” najavljuju i da će pomoći građanima oko ozakonjenja objekata pronalaženjem dokumentacije koja je kod njih.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa