21. januar 2016.21. jan 2016.
NOVO UDRUŽENjE

Dobar komšija za bolji život

Svi predsednici kućnih saveta pod krovom jednog udruženja i zajedničko rešavanje problema za više od 20.000 stanara – ideja je novoosnovanog Udruženja „Dobar komšija“ koje od prošle nedelje postoji u Šapcu
Prema rečima predsednika „Dobrih komšija“ Bojana Nikolajevića, Udruženje će, po ugledu na modele u uređenim evropskim gradovima, pomoći predsednicima stanara da poboljšaju kvalitet života, racionalnije troše novac za račune i reše pravne probleme.
-Udruženje će biti posrednik u rešavanju problema između stanara i nadležnih preduzeća u gradu, ali ćemo pokrenuti i inicijativu da predsednici zgrada aktivno učestvuju u kreiranju budžeta grada. Učestvovaćemo u predlaganju programa za uređenje grada i prostora oko zgrada, objasnio je predsednik Udruženja “Dobar komšija” Bojan Nikolajević.
Rad Udruženja već donosi rezultate, stanari zgrade u Pop Lukinoj ulici uskoro će, zahvaljujući “Dobrim komšijama”, rešiti pravne probleme koji ih godinama muče.
Nikolajević očekuje da se u narednom periodu Udruženje izbori za razdvajanje zbirnih merača za potrošnju vode kako bi svako plaćao tačno onoliko koliko potroši. Pored računa za vodu, u Udruženju veruju da će izmeniti i račune za grejanje ali i pomoći članovima pri izolaciji zgrada.
U Šapcu već postoje primeri dobre prakse, a najbolji među njima su predsednici kućnih saveta u Zorkinom soliteru i novoj robnoj kući. Predsednica stanara u novoj robnoj kući Ljiljana Novaković izdaje prostor za antene, a od prihoda plaća stanarima račune za grejanje.
Ideja Udruženja “Dobar komšija” je da ona ali i ostalih 400 predsednika zgrada svoje iskustvo podeli sa članovima.
U Udruženje se za nedelju dana učlanilo više od 50 predstavnika stanara. Članarina se ne plaća, a svi zainteresovani mogu se prijaviti u ulici Vlade Jovanovića broj 3a.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa