21. januar 2016.21. jan 2016.
ODRŽAN SKUP PČELARA

KO ŽELI IMA PRILIKU

U sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šapcu održan je skup članova Društva pčelara “Šabac” kome su prisustvovali i polaznici pčelarske škole. Učesnicima skupa dva stručna predavanja održali su: apiterapeut-pčelar praktičar Avram Cvetinović iz Lazarevca, na temu “Apitoksino terapija”, i mr sc med. spec. med. psihologije Merica Milavić sa VMA Beograd, na temu “Pčelinji proizvodi i mentalno zdravlje”.
Otvarajući skup, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naglasio je da je Gradu Šapcu stalo do toga da razvije proizvodnju meda, kako bi naš kraj bio centar za med u Srbiji.
- Mislim da je moguće unaprediti pčelarstvo u našem kraju jer je za ovu namenu izdvojen veliki novac iz budžeta Grada u 2016. godini. Ove godine imaćemo program pokrenut posredstvom Direkcije za poljoprivredu za podelu 600 košnica, u saradnji sa Ambasadom Švajcarske, Regionalnom razvojnom agencijom i novim proizvođačima, sa idejom da proizvodnja meda ne bude hobi već ozbiljan posao od kog može da se živi. Tu su i beskamatni krediti za nabavku svega što je neophodno za proizvodnju, uključujući i mehanizaciju. Ovim programima svi koji žele da rade mogu da dobiju priliku za to, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Grad će pomoći osnivanje zadruge, i ne samo zadruge za med, nego i zadruge za voće i povrće. Gradonačelnik je dodao da je Grad spreman da plati knjigovodstvene, advokatske i marketing usluge, kao i godišnju zaradu direktora zadruge.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa