21. januar 2016.21. jan 2016.
POLjOPRIVREDNICI ZA BOLjITAK SELA

SVAKI KORAK NAPRED JE OGROMAN

Pedesetjednogodišnji Mileta Jeličić iz sela Vukošić u opštini Vladimirci redak je primer čoveka koji od rane mladosti prihvata obaveze da brine o selu, ni na tren ne misleći na ličnu korist. Tako je i sad. Pomogao je da se urade brojni poslovi.
- Uz tri propusta koji su rešili sporna mesta za seljane, te prilaze kućama, uradili smo i ulično osvetljenje, mojom željom u centru sela a, razumevanjem opštinskih čelnika i nastavak do familija Filipović uz propratno uređenje puta. Sve su to važni poslovi urađeni ni po babu ni po stričevima. Imamo čvrsta obećanja da će biti završen i asfaltni put od Stojića do Orlovca. Time će i slika sela biti kompletna-nabraja Mileta.
Ima Mileta u kući tri generacije. Otac Nikola broji 76 leta, tu je i majka Branka i sinovi 20 godišnji Mile i 13 leta star Miša. Obrađuju 17 hektara zemlje i seju po tradiciji kukuruz i pšenicu. Podržavaju rad nakapitalnom projektu koji se odnosi na jezero u Vukošiću.
- Značiće puno mladima. Istina je da i do šest hektara zemlje imaju pojedinci, ali nadoknada će biti korektna. Navodnjavanje 17 kilometara ispod jezera i prateći sadržaji su posao od državnog značaja. Treba ljude razumeti ali boljitak nosi sobom i žrtve i tu se hteli ne hteli moramo usaglasiti. Biće Vukošić, gde je ostalo puno mladih na selu, mesto boljeg života jer svaki korak napred je ogroman. Usput lokalna samouprava i Srbija su garant da se radi prava stvar i da tako treba. Nići će i propratni sadržaji koji će nadamo se olakšati život mladih a, ostalo sledi u ramu najavljenog, pojašnjava Mileta poznatiji u selu kao Koka.
Uvek se još od omladinskih dana govorilo gde je gusto, tu je Koka. Sada su lepi dani pred seljanima, ubeđen je vredni junak naše priče
Mileta Jeličić uvek odvažan i neko ko sebe stavlja na drugo mesto u značaju, podržava napredak i pomoći će ga koliko može. A znajući ga može puno uz pomoć sinova i mladosti sela, to očekuje.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa