21. januar 2016.21. jan 2016.
ŠTA REKOSTE NA INTERNETU

Srpkinje / Parižanke

Ovih dana na gotovo svakoj ženskoj internet stranici, pronašla sam članak „Kako da izgledate kao Parižanka?“.
Pomislih, zašto bi Srpkinja želela da izgleda kao Parižanka, nismo slične ni fizički, ni po senzibilitetu. Neki od predloga koje sam tamo našla govore u prilog tome zašto je to nemoguća misija.
Parižanke nose vanvremenske stvari, ne prate trendove.
Odeća jedne Srpkinje mora biti u trendu, najnovije sa modne piste inače ništa od samopouzdanja kada prođe glavnom čaršijom. Čime bi se inače hvalila prijateljicama? Odeći kupljenoj u prodavnicama polovne garderobe? Ne nikako, tamo se ne zalazi ili to niko ne zna.
Parižanke ne nose lažne dizajnerske torbe.
Svaka Srpkinja ima bar jednu u svom ormaru. Ništa ne može upotpuniti izgled kao jeftina dizajnerska torba. Mačiji hod, i torba koja visi na ruci odmaknuta od tela kao da je kontaminirana. U ruci najnoviji „pametni telefon“ jer dan bi propao bez selfija.
Parižanke nose samo jedan omiljeni parfem i kada ga odaberu to je za čitav život.
Molim?! Oblak parfema mora da prati devojku u trendu, najbolji efekat se postiže kada se pomeša više parfema, jedan za zglobove a drugi na vrat. Simfonija mirisa. Uostalom kako će drugi znati da ste upravo prošli ulicom?
Parižanke u svom ormaru nikada nemaju odeću sa animal printom, cirkonima, lažno krzno, kožu, sintetiku a na sebi lažne nokte, kosu trepavice.
Ovde se prosečna Srpkinja već hvata za glavu. Šta je subota veče bez malo narodnjaka, štrasa, uskih farmerki i plastike?
Parižanke ne nose visoke štikle.
Bez štikli kombinacija nije potpuna. Jeste da hod u ovakvoj obući izgleda kao kada početnik kuca sa dva prsta na tastaturi ali to se u tami diskoteke i onako ne primećuje.
Parižanke preziru teretanu.
Dakle mišići ne dolaze u obzir ako želite biti kao Parižanka.
Ukoliko šetate ulicama glavnog ili našeg grada uočićete pretežno dva tipa devojaka. U prvu grupu spadaju žargonski „skockane“ devojke u uskom džinsu, ogrnute lažnim krznom i kožom, napadno našminkane ostavljaju za sobom oblak parfema. Drugu grupu ćete lakše poznati. One nose veštačku kosu, nokte, trepavice, leopard helanke i pink patike sa štrasom. Glavni adut su im trbušnjaci sa narandžastim tenom. Prirodan ten za njih je smrtni greh.
Sada je jasno zašto Srpkinje nisu i ne mogu biti kao Parižanke.
D.Mićić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa