21. januar 2016.21. jan 2016.
FUDBALERI MAČVE POČELI PRIPREME

Samo prvo mesto je uspeh

Fudbaleri Mačve počeli su pripreme prozivkom prvotimaca koju je, 21. januara, obavio šef stručnog štaba Predrag Rogan. Novu opremu zadužila su i trojica novajlija sa kojima je, do sada, dogovorena saradnja. Bilo je i nekoliko odlazaka u aktuelnom prelaznom roku. Pripreme će biti sprovedene u Šapcu i Stanišićima.
Pobeda protiv lidera, u poslednjem kolu jesenje polusezone, donela je optimizam u redove Mačve pred dvomesečnu pauzu i vratila Šapčane u borbu za titulu. Ipak, važan će biti samo plasman krajem proleća. Da se pripreme za trku u kojoj kreću sa minusom od tri boda u odnosu na glavnog konkurenta, igrači šabačkog srpskoligaša imaju sedam nedelja.
- Čeka nas ozbiljan posao, a da bi sve bilo spremno odabrali smo optimalan period za pripreme. Počinjemo u Šapcu, radićemo u balonu, hali i na obližnjim terenima. Nadamo se da će nam i vreme biti saveznik. Pripremaćemo se i u Stanišićima desetak dana. Imamo, za sada, dogovorena tri prpremna duela, kao i generalnu probu, 5. marta, protiv Sopota. O ambicijama nema puno priče. Prvo mesto je cilj, nema kalkulacija – istakao je trener Rogan.
- Smederevci su prvi, imaju tri boda više, ali sam uveren da nisu kvalitetniji od nas. Zaostatak je nadoknadiv, biće njihovih kikseva sigurno, ali mi nemamo pravo na iste. Dočekuju nas u poslednjem kolu, a na nama je da u tom trenutku mi budemo ti koji diktiraju konačan poredak – rekao je iskusni Filip Pejović.
U borbu za prvo mesto, „Mačva“ će biti pojačana sa tri nova igrača. Pristigli su: Stefan Milosavljević iz Karađorđa (Topola), jedan od najzapaženijih jesenas u Šapcu, kada je njegov ondašnji tim slavio 1:0, Marko Janković, Valjevac koji je igrao u Loznici prethodne sezone, kao i Rašić, pridošlica iz ubskog Jedinstva.
- Da ne verujem da možemo u Prvu ligu, ne bih ni dolazio. Bilo je još ponuda, ali smo u razgovoru sa ljudima iz Mačve procenili da je ovo najbolja sredina za moj dalji fudbalski razvoj i ambicije – rekao je Milosavljević.
Predsednik i sportski direktor, Ivica Kralj, istakao je da su u završnoj fazi pregovori sa još dvojicom fudbalera. S’ druge strane, dres sa grbom Mačve na proleće, između ostalih, neće nositi Nemanja Marković, Igor Krmar i Miroslav Babić, sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja. Po mnogima, najbolji igrač Mačve u jesenjem delu, Nikola Milinković, otišao je na probu u Finsku, dok će mladi Belić, pokušati da se nametne u Italiji.
- Poslednja dva odlaska su iz kategorije neplanirah, ali to je nešto na šta se mora računati u fudbalu. Oni su na probi, videćemo kako će se stvari odvijati ž dodaje Rogan.
Šapčani će, u pripremnim mečevima, odmeriti snage sa Loznicom, Radničkim iz Obrenovca i Žarkovom, a biće još prijateljskih mečeva pre „generalke“ sa Sopotom.
„Smederevo“ ima tri boda više, dočekuje Mačvu u poslednjem kolu i ima nešto lakši raspored tokom proleća. Na Mačvi je da situaciju preokrene u svoju korist. Samo prvo mesto donosi viši rang, zavisno od poretka Prve lige, poslednjih nekoliko selidbu u Zonu, sve između samo formalnu hijerarhiju, ali ne i suštinsku razliku među ekipama što se statusa tiče. SLZ se nastavlja 12. marta, kada Mačvi gostuje poslednjeplasirani FAP.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa