21. januar 2016.21. jan 2016.
SENIORI I KADETKINjE OKK ŠAPCA POČINjU PROLEĆNE POLUSEZONE

Borba za opstanak

Gostovanjem u Trsteniku, košarkaši OKK Šapca za vikend počinju drugu polusezonu u Regionalnoj ligi „Zapad“. Šapčani su lošim učinkom jesenas, sebe „uključili“u borbu za opstanak, koja će, najverovatnije, biti grčevita do samog kraja. U sličnoj poziciji su i kadetkinje, koje nastavljaju Kadetsku ligu Srbije sa pretposlednjeg mesta i ostvarenom jednom pobedom u sedam kola.
Upravo gostovanje ekipe iz Trstenika, u prvom kolu, početkom oktobra 2015. godine, bilo je loš nagoveštaj za šabačke košarkaše. Vrlo prosečna ekipa, vodila je čitav meč i ostvarila rutinsku pobedu u sali Gimnazije. To je bio samo prvi od deset poraza Omladinskog košarkaškog kluba „Šabac“ u 13 kola. Između broja gostovanja i broja poraza na gostujućim parketima Šapčana razlika je samo jedan, a u sedam duela u Šapcu, pet puta su se radovali gosti. Takav učnak doveo je „Šabac“ na deobu 12. i 13. pozicije na tabeli sa Studentom iz Bajine Bašte, a samo 12. mesto donosi opstanak.
Drugi deo prvenstva OKK „Šabac“ bi trebalo da igra pojačan za plejmejkera Sekulića. Sa njim su dogovoreni svi uslovi, ali se čekaju papiri iz Košarkaškog saveza BiH, gde je do sada nastupao ovaj igrač. Odlazaka nije bilo.
- Ovu sezonu smo počeli slabiji nego prethodnu, što se odrazilo na rezultate. Cilj je opstanak, sve drugo je nerealna ambicija. Verujem da ćemo biti bolji jer nam je i raspored lakši u odnosu na jesen. U Šabac nam dolaze ekipe iz donjeg dela tabele i tu je naša šansa – istakao je potpredsednik kluba, Zoran Negovanović.
„Polet“, „Šabac“ i „Student“ su najugroženiji, uz „Svilajnac“ koji se, sa samo jednom pobedom, jednom nogom već nalazi u Drugoj regionalnoj ligi. Svaki od od ovih timova jednog konkurenta dočekuje i jednom gostuje, a situacija se ne menja mnogo, ako se među ugrožene uključe „Svilajnac“ (dočekuje sve osim Šapca) i „Zekas 75“ (jedino je domaćin Šapčanima).
Sve u svemu, „Polet“ je u blagoj prednosti zbog pobede više, ali je borba za opstanak između, najmanje, tri ekipe izvesna do samog kraja. Poslednje dve ekipe ispadaju u četvrti rang.
Kadetkinje ligu nastavljaju gostovanjem u Loznici, jedinoj ekipi koja je iza njih na tabeli i jedinim timom bez trijumfa.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa