21. januar 2016.21. jan 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE – 11. KOLO

Bodovi odlaze u Šumadiju

ŽRK “Medicinar” – ŽRK “Minakva” 34:23 (17:10)
Sala Gimnazije. Gledalaca 250. Sudije: Antić (Beograd) i Jakovljević (Jakovo). Delegat Mandić (Kos. Mitrovica). Sedmerci: Medicinar 3(3); Minakva 3(2). Isključenja: Medicinar 8, Minakva 12 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić 4, Milošević 1, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 8 (2), Ručnov 5 (1), Karić, Šimšić 16 odbrana (1), Đurković 4, Kukić, Bojanić, Ninković 9, Andrić 3. Trener: Ž. Kukić.
ŽRK MINAKVA: Ivanovi, Đukić 2, Veličković 3, Zečević 2, Stanisavljević, Pejić, Radojičić, Dmitrović 1, Lazić 4, Nikolić 2, Filipović, Rančić (kap) 3, Kojić 1, Golušin 5. Trener: S. Jedoksić
Bodovna razlika i razlika u kvalitetu između ekipa iz Šapca i Novog Sada, adekvatno je, u subotu, preslikana na parket sale Gimnazije. „Medicinar“ je ubedljivo savladao Minakvu i vratio se u borbu za plej of.
Prva četiri napada Medicinar je realizovao, a s’ druge strane, Novosađanke nekoliko minuta nisu imali rešenja za odbranu domaćih, te je početnih 4:0 nagovestilo kako će se odvijati meč 11. kola Super lige Srbije za rukometašice. Pojačane za dojučerašnju rukometašicu Medicinara, Jelenu Zečević, igračice Vojvodine uspele su da se, na kratko, vrate u utakmicu sredinom prvog dela. Ipak, to je bilo kratko „zatišje“ Šapčanki. Ubrzo je usledila nova serija. Nada Ninković, Vragolić, Ručnov i kapiten, Ana Radović stvorile su ubojitu ofanzivu, a čvrstu odbranu odlično je „podupirala“ Šimšić na golu. Vođstvo je raslo do 13:6, odnosno 17:10, koliko je bilo na poluvremenu.
U drugom delu, razlika u kvalitetu bila je još očiglednija. Već u 40. minutu, stvoreno je dvocifreno vođstvo, 22:12. Do kraja je bilo i egzibicija, a priliku su dobile rukometašice koje nisu imale do sada mnogo prilike da igraju.
Prvo gostovanje u 2016. godini, „Medicinar“ vodi u Kikindu, istoimenoj domaćoj ekipi.
D.Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa