28. januar 2016.28. jan 2016.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

BESPOTREBNI CINIZAM

Zeleni Srbije: Predsednik opštine Bogatić nije dorastao mandatu koji mu je poveren
Neprijatno smo iznenađeni načinom na koji vlast polemiše sa Zelenima Srbije i prinuđeni smo da odgovorimo. Politički cinizam koji je iskazan pokazuje da predsednik nije dorastao madatu koji mu je poveren. Za one koji nisu informisani, želimo da istaknemo da je vlast u Bogatiću dobila veliku većinu glasova i podršku građana da rešava nagomilane probleme, a za to ima ovlašćenja i budžet koji su joj građani poverili. Zeleni Srbije opštinski odbor Bogatić su sa druge strane sve svoje akcije zasnivali na dobroj volji članova i simpatizera. Uredili smo više školskih dvorišta i javnih površina kao savesni građani, kroz našu akciju “Drvo je izvor života” (školska dvorišta u Salašu Crnobarskom, Očagama, Crnoj Bari, Badovincima, Glogovcu i centar sela u Uzveću), i tom prilikom zasadili preko 300 sadnica, iako je to posao javnih preduzeća koji za to dobijaju novac nas građana. Možemo samo da postavimo pitanje, Nenadu Beserovcu, zašto opština Bogatić ne radi na sređivanju i pošumljavanju opštine, i zašto je dozvolila da se drveće koje su građani zasadili na javnoj površini osuši? Šta rade javna preduzeća?
Kada je u pitanju problem sa vodom u školama, želimo još jednom da istaknemo jer je očigledno da nije bilo dovoljno jasno:Predsedniče opštine Bogatić Zeleni Srbije su Vam uputili INICIJATIVU za rešavanje problema sa pijaćom vodom u školama. Problemi se izlažu da bi se rešili. U toj inicijativi naveli smo i predloge rešenja i to i kratkoročne i dugoročne mere. Da ste inicijativu pročitali, videli biste da je ona ide u korist građana. Sramotno je da se sada odgovornost prebacuje na druge, koji su u više navrata obaveštavali nadležne o problemu.“
Umesto što je opština izdvojila novac za intervju sa gospodinom Beserovcem mogla je da uloži u saniranje nekog od tih nagomilanih ekoloških problema, „koje svi vide“ kao što predsednik opštine ističe. I pored toga što su problemi nagomilani i što ih „svi vide“, samo 2% budžeta opštine izdvojen je za rešavanje tih problema.
Pozivamo građane da daju svoj glas Zelenima Srbije, da bi rešili nagomilane probleme, jer oni za koje su glasali samo traže izgovore i bave se politikom za koju smo verovali da je ostala iza nas!
Predsednik Opštinskog odbora Ze&

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa