28. januar 2016.28. jan 2016.

Kroz par reČi

ATLETIKA ““ Šabački atletičar, Dušan Makević, novi je rekorder Univerziteta „Teksas“ (UTSA) na deonici od 5.000 metara. Šapčanin, koji sa mnogo uspeha nastupa u San Antoniju, na dvoranskom univerzitetskom takmičenju u Bostonu, ostvario je rezultat od 14 minuta i jedne sekunde, čime se upisao u istoriju UTSA. Novi rekord je čak 34 sekunde bolji od dosadašnjeg najboljeg rezultata, čiji vlasnik je bio baš Dušanov trener Dejvid Hartman. U ukupnom plasmanu, Makević je bio treći.
FUDBAL ““ Žrebom su određeni parovi četvrtfinala i polufinala Kupa OFS Šabac. Igra se jedan meč, a sastaju se, u Petlovači, „BMR“ i „Mladost“ Prnjavor, dok u Štitaru igraju „Jedinstvo“ i „Lipolist. Pobednici će se sastati u polufinalu. U drugom polufinalu, pobednik meča „Mladost“ (P. Pričinović) ““ „Radnički šabački“, dočekuje Mačvu. Četvrtfinala se igraju 2. marta, polufinala sedam dana kasnije, a finale mora biti odigrano do kraja meseca.
FUDBAL ““ Nekadašnji član mlađih kategorija Mačve, kao i prvotimac Sinđelića, Napretka, Banata, Radnika, Slobode, Predrag Jeremić, vratio se u redove šabačkog srpskoligaša i nastupaće u „crveno ““ crnom“ dresu do kraja sezone.
PLIVANjE ““ Šabački plivač Luka Poznanović osvojio je četiri medalje, jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu, na plivačkom mitingu „Evropa 2016“ u Novom Sadu. Zlato je osvojio u trci na 200 metara leđnim stilom, dok je na duplo kraćoj deonici bio drugi. Srebro mu je pripalo i u disciplini 100 metara delfin, a bronzu na 50 m delfin.
STRELIČARSTVO - S. K. “Šabac“ osvojio je ekipno treće mesto na turniru u Temerinu. Među takmičarima, istakli su se Leontije Trivanović koji je bio najbolji, odnosno četvrtoplasirana Ljubica Milivojević.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa