29. jul 2010.29. jul 2010.
STRATEGIJA ODRŽIVOG RAZVOJA GRADA ŠAPCA OD 2O10. DO 2020. GODINE

NOSILAC PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA

Strategiju održivog (čitaj ostvarivog, realnog) razvoja u narednih deset godina Skupština grada Šapca usvojila je u septembru prošle godine. Dokumenat sadrži smernice budućeg razvoja, a na njemu su radila četiri tima, a peti je sve aktivnosti koordinirao. Ovo je prva godina realizacije Strategije i pitanje je, zbog aktuelne krize, koliko će planovi biti ostvareni
Šabac 2020. godine vidimo kao regionalni centar zapadne Srbije, uređen i privlačan grad sa očuvanom životnom sredinom, pozitivnom poslovnom klimom i razvijenom privredom, sa unapređenom i razvijenom poljoprivredom, izgrađenom infrastrukturom, kvalitetnom i raznovrsnom ponudom obrazovnih, kulturnih i sportskih sadržaja koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe građana.
Ovo su reči gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića na sednici skupštine, kada je doneta Strategija održivog razvoja grada za narednih deset godina. Ovaj dokument sadrži smernice razvoja i na njemu su radile četiri grupe čiji je rad koordinirao tim na nivou grada. Preciznije, postojale su grupe za: infrastrukturu, ekonomski razvoj, unapređenje kvaliteta života i životnu sredinu. Strategija za osnovu ima dostignuti stepen razvoja u svim oblastima života i rada. Radne grupe su precizno izanalizirale postojeće stanje i na osnovu toga definisale viziju grada za narednih deset godina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa