28. januar 2016.28. jan 2016.
OPŠTE UDRUŽENjE PREDUZETNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

ZA USPEŠNIJI RAD

Potencijali su ogromni, a inostrana pijaca velika šansa, kaže predsednik Udruženja Zoran Mijatović
Opšte udruženje preduzetnika opštine Bogatić je nastalo kao samostalna poslovno-stručna, interesna, strukovna i nestranačka organizacija privrednih preduzetnika. Prvi zapisnici sa sastanaka zabeleženi su još 1931. godine, što najbolje govori da su privrednici ove opštine još tada osetili potrebu za stvaranjem svog udruženja, odnosno javno- pravne asocijacije koja neposredno i posredno učestvuje u razvoju delatnosti svojih članova sa ciljem poboljšanja uslova rada, povećanjem njihove dobiti i obezbeđenjem pravne, ekonomske i socijalne sigurnosti.
- Želimo da im pomognemo da budu uspešniji i da novi osnivaju radnje ili preduzeća uz našu svesrdnu pomoć. Verujem da je to dobra budućnost za sve nas i ukupan privredni razvoj ovog kraja, koji posle gašenja uslovno velikih mačvanskih preduzeća, dobija na sve većem značaju. Potencijali kraja su veliki i uveren sam da će konačno biti više korišćeni na obostranu korist. Uz bolju organizaciju, a tu vidim i šansu Udruženja, mali privrednici treba da se oprobaju i na inostranoj pijaci. Tu vidim našu značajnu šansu koju treba iskoristiti, kaže Zoran Mijatović, predsednik Opšteg Udruženja preduzetnika opštine Bogatić.
Osnovni cilj Udruženja je da inicira, podstiče i kordinira aktivnosti na stvaranju što povoljnijih uslova za rad i razvoj, izgradnju zdravih tržišnih odnosa poslovne saradnje. Udruženje se bavi predlaganjem i donošenjem novih, a takođe i promenom starih propisa i merama koje neposredno utiču na obezbeđenje delatnosti svojih članova.
Član Udruženja može biti saglasno odredbama zakona svaki preduzetnik koji obavlja privrednu i vanprivrednu delatnost, a čije sedište se nalazi na teritoriji opštine Bogatić. To je jasnije definisano i statutom.
Udruženje uspešno sarađuje sa sličnim koja pokrivaju RPK Valjevo, RPK Subotica, RPK Kraljevo, putem susreta privrednih delegacija. Tu je i saradnja sa Privrednom komorom Srbije, ministarstvima, Inženjerskom komorom, Unijom poslodavaca, Sindikatom Srbije.
Ne treba izgubiti iz vida i to u Udruženju posebno naglašavaju da je saradnja sa lokalnom samoupravom veoma dobra i dragocena u svim akcijama.
U Udruženju postoji raznovrsna struktura delatnosti. Shodno toj činjenici organizuju poslovne susrete sa privrednicima iz drugih sredina sa ciljem unapređenja poslovne saradnje, prezentacije i učešća na sajmovima i lakše izrade biznis planova.
Trajnim zadatkom smatraju borbu protiv “sive“ ekonomije i bespravnog rada koji ugrožavaju rad registrovanih radnji i preduzeća i u krajnjem nanose veliku štetu državi.
Lj.Đukić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa