28. januar 2016.28. jan 2016.
VATERPOLO

Sparingovanje sa RadniČkim

Poslednje provere urađenog tokom zime, šabački vaterpolisti imali su u duelima sa članom Regionalne lige i nekadašnjim vicešampionom Evrope, Radničkim iz Kragujevca. Klub iz Šumadije bio je dva dana gost VK „Šabac“. Uz zajedničke treninge, odigrana su i dve pripremne utakmice.
Prethodne sezone, koja je posle jedne decenije donela VK „Šabac“ plasman u Prvu A ligu, ovdašnji igrači rivale su, kao domaćini, dočekivali u Kragujevcu. To je bio samo nastavak višegodišnje odlične saradnje dva kluba. U međuvremenu, Šabac je rekonstruisao zatvoren bazen, te je uzvraćeno gostoprimstvo Radničkom.
- Naša dva kluba imaju više nego prijateljske odnose. Odlično smo sarađivali prethodnih godina. Brzo smo se dogovorili kada je Šapcu bio potreban bazen gde će igrati kao domaćin, još brže smo dogovorili saradnju kroz kaljenje nekih naših igrača u kapici šabačkog kluba prošle sezona i zadovoljstvo nam je što smo sada došli na ovaj sjajan bazen, kuću bratskog kluba i naravno, nema potrebe govoriti koliko se prijatno osećamo ““ istakao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.
Bila je ovo prijateljska poseta našem gradu, ali je imala radni i pripremni karakter za Kragujevčane.
- Regionalna liga je nastavljena, plej of se bliži, za nekoliko dana sledi nastavak Prve A lige. Prethodne nedelje su Šapčani bili kod nas. Nemamo ni mi, ni „Šabac“ mnogo vremena da usavršimo igru, a zajednički treninzi treba da pokažu gde smo trenutno.
Lider Prve A lige nalazi se vrlo blizu plasmana u plej of. Tamo će ga čekati neko od predstavnika Srbije u regionalnom takmičenju. Možda baš, kroz nekoliko meseci, o učesniku naredne runde budu odlučivali dueli sa Kragujevčanima, ali i ukoliko se putevi ne ukrste, ova provere će svakako značiti.
Rezultat nikada nije beznačajan, ali je bio sekundaran. Najvažnije je bilo, ističu treneri, dati priliku svim igračima i definitivno iskristalisati najjače postave za zvanične mečeve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa