28. januar 2016.28. jan 2016.
VATERPOLISTI POČINjU PROLEĆNU POLUSEZONU

Korak po korak do doigravanja

Predvođeni novim šefom stručnog štaba, delimično izmenjenog sastava, ali istih ambicija, vaterpolisti Šapca 6. februara nastavljaju takmičenje u Prvoj A ligi. Lider na tabeli, u derbiju, 8. kola, dočekuje beogradsku Banjicu.
Iako čitavu deceniju u Šapcu nije bilo zatvorenog bazena, vaterpolo klub koji nosi ime grada opstajao je i funkcionisao na entuzijazmu igrača koji su trenirali i igrali u različitim gradovima kao domaćini. „Šabac“ je svo to vreme nastupao u Prvoj B ligi, da bi prethodne sezone, u kojoj je protivnike dočekivao u Kragujevcu, osvojio titulu i izborio povratak u elitni rang našeg trofejnog sporta. Bila je to pobednička sezona koja je nastavljena i u najvišem rangu. Kombinacija mladosti i iskustva, kao i povratak na matični, rekonstruisan, bazen, donela je maksimalan učinak Šapčanima, sigurnu prvu poziciju i približila ih plasmanu u plej of.
- Polusezona je bila neverovatna. Bilo je fantastičnih igara, bilo je i loših perioda, ali najvažnije je da oni nisu doneli ništa teže od manje razlike u našu korist u nekim duelima. Uživali smo čitavu 2015., varovatno najbolju u istoriji šabačkog vaterpola, ali ne želimo da stanemo ni u 2016. godini. Želimo da pobeđujemo, da čuvamo maksimalan učinak, želimo plej of, ali ne samo da budemo njegov deo, već i da ostavimo trag u utakmicama sa ekipama iz Regionalne lige, da iznenadimo rivale ““ ističe prvotimac, Nikola Car.
Ove ambicije ostvarivaće novi šef stručnog štaba, Balša Nikolić, nekadašnji vaterpolista Šapca, koji je na klupi zamenio Dragana Strugara. U radu će mu pomagati Nemanja Ličanin. Za „Šabac“ u nastavku neće igrati Ivan Rackov i Boris Popović, koji su prešli u Crvenu Zvezdu, ali će novi igrači sa kapicama ovdašnjeg kluba biti bivši mladi i seniorski reprezentativac Crne Gore, Nikola Marković i Uroš Tešić, koji se vratio sa pozajmice u Valjevu.
- Boris i Ivan su bili važan deo uspeha u prvom delu sezone, ali više nisu deo tima i moramo bez njih nastaviti niz uspeha. Pripremali smo se naporno, novi igrači su se uklopili i nema razloga da ne budemo optimisti. Plej of je prvi cilj, želimo da ga što pre matematički osiguramo, da budemo prvi i na kraju regularnog dela, da čuvamo maksimalan učinak što duže ““ ističe novi trener, Nikolić.
Prvi rival je „Banjica“, verovatno druga najkvalitetnija ekipa u ligi.
- Ovo je, ne samo derbi 8. kola, već i lige. Zadali su nam dosta problema u Beogradu, to su mladi igrači Partizana, deo jedna od najboljih škola Evrope. Imali su prednost u toj utakmici, ali smo mi pokazali snagu preokretom u završnici. Prvi smo, igramo na našem bazenu i apsolutno idemo na nova tri boda ““ uveren je novi kapiten Predrag Aleksić.
U plej of ulaze prva tri tima, potom se te ekipe bore za plasman sa niškom Naisom, koja se takmiči u drugoj Regionalnoj ligi, da bi, zatim, usledio drugi krug plej ofa kada se uključuju: „Partizan“, „C. Zvezda“, „Radnički“ i „Vojvodina“. Šapčani sve konce drže u svojim rukama. Imaju dve pobede prednosti u odnosu na rivale. Već pobedom nad Banjicom „Šabac“ može da napravi možda i ključni korak ka prvom mestu. „Banjica“ ima veliku priliku da sačuva drugu poziciju, s“™ obzirom da dočekuje i „Beograd“ i „Dunav“ (Novi Sad), ekipe koje su najozbiljniji protivnici u borbi za doigravanje. Favoriti za plasman su i igrači Beograda. Oni gostuju Banjici, ali dočekuju Novosađane, od kojih imaju i tri boda više. Sve u svemu, realno je da trenutni tri na vrhu, u istom poretku, tu bude i kroz nekoliko meseci. Sve drugo bi podrazumevalo velika iznenađenja, ali to je nešto što sport ume da priredi.
VK „Šabac“, ističu u klubu, ide korak po korak, a prvi je na programu 6. februara, od 20 časova, na Gradskom bazenu.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa