28. januar 2016.28. jan 2016.
PROMOCIJA NOVE KNjIGE NjUZNETA U KULTURNOM CENTRU

U OGLEDALU ŽUTE ŠTAMPE

Kreativci iz Njuzneta predstavili su krajem prošle nedelje svoju treću knjigu pod nazivom „Prava istorija sveta“ u šabačkom Kulturnom centru
U prepunoj sali KC, Šapčani su imali priliku da neposredno prate predstavljanje ove knjige koje je za nešto više od mesec i po dana doživela već treće izdanje.
- Nedavno nas je na rang listi „Laguninih“ bestselera, sa drugog mesta, pretekao dobitnik Ninove nagrade Dragan Velikić sa „Islednikom“, ali niko živ ne može sa prvog mesta da skloni legendarnu Jelenu Bačić Alimpić ““ u Njuzovskom stilu objasnio je rang listu najčitanijih knjiga u Srbiji Viktor Marković, jedan od članova ovog kreativnog tima.
„Prava istorija sveta“ je šaljiv prikaz raznih istorijskih situacija i ličnost koji su propušteni kroz filter imaginarne žute štampe iz tih perioda.
- Ovo je prava istorija sveta i nijedna druga. Iz ove knjige deca treba da uče. Iz nje možete da saznate sve, od trenutka kada je Adam posumljao da ga Eva vara, pa do paranoje Bobija Fišera. Mada, stvarno smo se zapitali da li je postojala istorija pre njega, znate već koga, onog, ... Vučića ““ rekao je Miroslav Vujović, jedan od autora knjige.
Prema rečima Nenada Milosavljevića, takođe autora, nikada nije bila namera Njuzneta da „zezne“ ljude i da ono što oni napišu bude shvaćeno ozbiljno.
- Mi želimo da Srbija bude normalna zemlja i da mi ostanemo bez posla. Fenomen je da je danas u Srbiji teško dokučiti šta je prava vest, a šta je objavio Njuznet ““ istakao je Milosavljević, autor čuvenog teksta o tome kako je pijani Srbin u Šarm El Šejku pao i ubio ajkulu. Za ovu vest su se „zakačile“ sve vodeće svetske medijske kuće, a u Australiji je ovaj Srbin proglešen za ličnost godine.
Knjiga „Prava istorija sveta“ obrađuje period od prebiblijskog vremena, pa sve do „fejsbuk perioda“. Naravno, knjiga ne bi bila potpuna da nema deo posvećen srpskoj istoriji, jer istorija Srba je istorija sveta, zaključili su Njuznetovci.
Sledeća tribina u okviru programa Kulturnog centra Šabac već je zakazana za utorak, 23. februar, a o stanju u srpskim medijima sa šabačkom publikom razgovaraće Vukašin Obradović, predsednik NUNS i Srađan Škoro, nekadašnji šef deska u „Večernjim novostima“, a sada novinara lista „Lov i ribolov“.
„Sizif na korak do uspeha“
Neki od naslova koji su izmamili salve smeha u sali Kulturnog centra iz knjige „Prava istorija sveta“ dugo će se prepričavati.
- „Mojsije obećao bolji život Jevrejima za dve i po do tri godine“, „Sizif na korak do uspeha“, „Aleksandar Makedonski demantovao da je hetero“, „Započinje izgradnja Atlantide na vodi“, „Sulejman veličanstveni jedva čeka da vidi nastavak serije o njemu“, „Majka osam Jugovića ponovo trudna“... Neke od najboljih recenzija knjige napisali su su, takođe istorijske ličnosti ““ „Nema šanse da štampam ovo smeće“, Johan Gutenberg, „Super je knjiga“, Baron Minhauzen.
N. K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa