28. januar 2016.28. jan 2016.
DRUGI TRIMESTAR TRUDNOĆE

VREME ZA UŽIVANjE

Iako su najuočljivije promene na fizičkom izgledu majke, stručnjaci kažu da je drugi trimestar u neku ruku najmirniji period trudnoće
Posvetiti pažnju ishrani i odevanju. Ovo je period kada se najviše dobije na težini. Mnoge žene se toga uplaše. No, ono što je najbitnije da shvate je da u ovom periodu ne treba da “jedu za dvoje“, već sasvim normalno i kvalitetno. Kada je reč o odevanju nema više mesta tesnoj garderobi. Insistira se na pamuku koji može da se iskuvava kako bi se što lakše eliminisale bakterije.
Najbezbrižniji period. Ako je reč o normalnoj trudnoći, ovaj period bi trebao da bude najbezbrižniji. Vreme kada majke treba da se opuste i uživaju u svakom danu blagoslovenog stanja.
Kontrole na svakih mesec dana. Ukoliko je reč o normalnoj trudnoći, dovoljno je jednom mesečno ići na kontrole. Tada se obavljaju i neophodne laboratorijske analize, ultrazvučni pregledi.
Savetovalište za trudnice kao odličan izbor. Sve nedoumice oko trudnoće buduće mame mogu lako da reše ukoliko se obrate Savetovalištu. U Šapcu funkcioniše jedno od najboljih na teritoriji Srbije, dok je sa trudnicama sa ispunjenim trudničkim kartonom zadovoljstvo raditi.
Tekst nastao u saradnji sa babicoм

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa