Berza

• stup 5.904 ▼ -0,05%
(28. januar 2016.)

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE RUSKE STRANKE

Ruska stranka upućuje najoštriji protest Vladi Republike Srbije, povodom drskog, protivpravnog i nehumanog akta takozvanog Euleks suda, kojim se Oliver Ivanović iz kućnog pritvora prebacuje u zatvorsku ćeliju. Ruska stranka je mišljenja da ovo nije samo akt uperen protiv pojedinca, već jasna i nedvosmislena poruka Srbima, ma gde oni živeli. Smatramo da je upravo Vlada Republike Srbije najodgovornija za ovakvo postupanje prema Oliveru Ivanoviću, jer je svojim nečinjenjem, popustljivošću, odsustvom samopoštovanja i političkom kratkovidošću ohrabrila bezakonje, progon i necivilizacijski odnos prema preostalim Srbima na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija! Ruska stranka kao organizatore i izvršitelje progona srpskog stanovništva označava organe kvazidržave Kosovo, u saradnji sa organima Evropske unije, koja se prema preostalim stanovnicima Srpske nacionalnosti ne odnosi u skladu sa načelima prava i humanosti. Vlada Republike Srbije je dužna da u skladu sa Ustavom Republike Srbije, a čiji je sastavni i neotuđivi deo i AP Kosovo i Metohija, zaštiti svoje građane na celokupnoj teritoriji Republike Srbije. Pozivamo Vladu Republike Srbije da momentalno prekine svaku komunikaciju sa organima samoproglašene države Kosovo i Euleksa, i da zahteva od Saveta bezbednosti UN da hitno i neodložno preduzme sve mere neophodne za zaštitu bezbednosti Srpskog stanovništva, na celoj teritoriji AP Kosovo i Metohija. Takođe, pozivamo Vladu Republike Srbije da se za pomoć u zaštiti preostalog nealbanskog stanovništva, njihove imovine, verskih i kulturnih objekata na teritoriji AP Kosovo i Metohija obrati osvedočenim prijateljima i saveznicima Srbije, i to na prvom mestu Vladama Ruske Federacije i Narodne Republike Kine. Ruska stranka

Najnoviji broj

22. avgust 2019.