4. februar 2016.4. feb 2016.

„NOVA SCENA“ U NARODNOM MUZEJU

U galeriji Narodnog muzeja Šabac od 19 časova večeras moći će da se pogleda izložba radova mladih vizuelnih umetnika pod nazivom „Nova scena“. Na taj način zaokružiće se četvorogodišnja priča istoričara umetnosti Filipa Kovačevića nastala kroz projekat „Nova scena - predstavljanje mladih umetnika“ koji se realizovao kao deo programa Kulturnog centra.

NUŠIĆEV OPTIMALAN BROJ
Zašto je veliki Nušić pred nervnim slomom i zašto ga proganjaju likovi iz njegovih komedija Šapčani će imati priliku da saznaju večeras od 20 časova na premijeri nove predstave Scene „Maska“ „Nušićev optimalan broj“ u Šabačkom pozorištu. Rađena u koprodukciji sa Pozorištem malih stvari Trebinje i Kulturnim centrom Trebinje predstava će nasmejati sve do suza zahvaljujući glumačkim bravurama Željka Miloševića i Anete i Ivana Tomaševića.

ČETIRI SUZE LAZAROVE
U petak, 12. februara, od 20 časova, posle smeha na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ Šabačkog pozorišta zablistaće i suze. Zato svi oni nežnijeg srca neka ponesu maramice na premijeru monodrame „Četiri suze Lazarove“. Priču o sudbini običnog čoveka u vihoru Prvog svetskog rata po tekstu Zorana Mijaljevića ispričaće glumac Siniša Maksimović, koji potpisuje i režiju.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa