4. februar 2016.4. feb 2016.
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI FIRMI „JUPROM“

IZVOZ POSTAJE PRIORITET

Rukovodstvo firme, zbog većeg obima posla i planova u vezi sa bescarinskim izvozom, razmišlja o kupovini parcele u Severozapadnoj radnoj zoni o čemu su prošlog četvrtka razgovarali sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, koji je posetio ovo preduzeće
Pre dve i po godine „Juprom“ je u novom objektu počeo sa veleprodajom robe široke potrošnje, a od septembra prošle godine priliku da ovde kupuju imaju i svi ostali građani. Konstantna posvećenost poslu, ključni je element uspeha u radu firme koja postoji 26 godina.
- Ima mnogo otežavajućih okolnosti u vezi sa poslovanjem u Srbiji. Ipak, radom i zalaganjem naših radnika, kao i ličnim angažovanjem, uspeli smo dosta toga da uradimo u proteklom periodu i da ostvarimo napredak, navodi Zoran Mišković, vlasnik preduzeća.
Zaposleni, koji trenutno ima 40, zadovoljni su uslovima u kojima rade i atmosferom u kolektivu.
- U firmi sam devet godina. Nikada se za to vreme nije dogodilo da nam kasni plata. Kolektiv je veoma složan i trudimo se da doprinesemo napretku preduzeća, kaže radnik Ratko Mićić.
Rukovodstvo firme razmišlja o izgradnji novog objekta, koji će se, po svemu sudeći, nalaziti u Severozapadnoj radnoj zoni.
- Planiramo izgradnju pak centra i carinskog magacina, što bi doprinelo reeksportu i izvozu u okolne zemlje. Trenutno, izvozimo u zemlje u okruženju, poput Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, ali planiramo da iskoristimo i pogodnosti koje nudi šabačka bescarinska zona i povećamo izvoz i na druga područja. Širenje posla svakako će dovesti i do zapošljavanja novih radnika, kaže Mišković.
Ovo preduzeće posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, pozdravivši pri tom nameru vlasnika firme da proširi posao, investira u nove objekte i poveća broj zaposlenih.
- Ovo je primer ozbiljnog biznisa i dobre organizacije posla, još jedna od firmi za primer u šabačkom kraju. Preduzetnici početnici bi trebalo da se ugledaju na firme kao što je ova, koja na tržištu opstaje više od četvrt veka. Dobro je što firma „Juprom“ ima ozbiljne planove za proširenje u Šapcu, a cilj moje posete je da razgovaramo o njihovim planovima i pogodnostima koje Grad Šabac može da im ponudi u ekspanziji njihovog poslovanja, rekao je Zelenović.
Povećanje izvoza
Ideja rukovodstva „Juproma“ je da u narednih nekoliko godina značajno poveća izvoz proizvoda iz svojih magacina, kako prema zemljama u okruženju, tako i u države sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o bescarinskom izvozu, poput Ruske Federacije.
M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa