4. februar 2016.4. feb 2016.
KOŠARKA

IznenaĐenje u KosjeriĆu

KK „Crnokosa“ ““ OKK „Šabac“ 92:100 (24:21, 18:25, 23:24, 27:30)
Treneri obe ekipe imaće mnogo zamerki na odbrane posle ovog duela, ali će svakako raspoloženiji biti u šabačkom klubu jer su i pored primljena 92 poena uspeli da slave. OKK „Šabac“ pružio je jednu od najboljih ovosezonskih igara, a to se posebno odnosi na drugi i treći period kada je uspeo da preokrene rezultat, stvori prednost pred poslednjih deset minuta, a potom odigra zrelo i sigurno u samoj završnici. Rezultat su nova dva boda. Posle drugog trijumfa u drugom delu sezone, „Šabac“ sa pet pobeda i 10 poraza zauzima 10 poziciju, ali kako je slavio i „Student“, još uvek samo jedna pobeda deli Šapčane od zone ispadanja. Debi u 2016. godini pred domaćom publikom, OKK „Šabac“ ima protiv Železničara iz Čačka u narednom kolu.
Potvrda drugog mesta
ŽKK „Duga“ ““ ŽKK „Ljubovija“ 88:72 (27:19, 24:17, 16:9, 21:27)
Oba rivala mogu biti zadovoljna konačnim ishodom. Domaće su savladale direktnog rivala za drugu poziciju i ostale, praktično, jedini rival košarkašicama OKK Šapca u borbi za prvo mesto, a razlog za zadovoljstvo imaju i gošće koje su izbegle potpunu katastrofu u hali „Zorka“. Jeste ovo bio derbi, ali od starta je bilo vidljivo da je „Duga“ kvalitetniji tim. Prednost stvorena na početku, rasla je postepeno, dolazila je šabačka ekipa, u nekoliko navrata, i do plus 30. Tek u završnici, kada su priliku dobile košarkašice koje manje igraju, gostujući tim uspeo je da smanji zaostatak do 16 poena.
Šabački timovi predvode tabelu Druge lige „Jug“. OKK „Šabac“ je vodeći sa maksimalnim učinkom, dok je „Duga“ druga sa jednim neuspehom, upravo protiv lidera. Seniorke OKK Šapca igraju večeras protiv Plej ofa svoj meč 9. kola.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa