4. februar 2016.4. feb 2016.
PRVA A LIGA ““ 8. KOLO

Rutinski u derbiju

VK „Šabac“ ““ VK „Banjica“ 16:8 (6:4, 3:0, 4:3, 3:1)
Gradski bazen. Gledalaca 800. Sudije: Ragač (Beograd) i Stanojević (Jagodina). Delegat: Marjanović (Beograd) Isključenja: Šabac 6, Banjica 7.
ŠABAC: Aleksić (kap), Petrović, Marković 2, Prolić, Nosović 3, Eškert 5, Car, Matović, Tenžera 1, Lončarić 1, Šormaz 3, Balakirev, S. Popović, Ukumanov 1. Trener: Nikolić
BANjICA: Borisavljević, Tomić 1, Mitrović 1, Lukić 2, Radulović, Velikić (kap) 1, Adžić, Radonjić 1, Japundžić, Barać, Kasum 1, Smiljević, Vlahović, Vićković 1. Trener: Milenković
Gde je stao u 2015. godini, VK „Šabac“ nastavio je i u 2016. Prvoplasirani tim dočekao je drugoplasirani, ali domaći nisu dozvolili da se Beograđani i ponadaju da mogu napraviti iznenađenje.
Derbi prvog prolećnog kola, šabački klub je dočekao sa novim trenerom i nekoliko izmena u igračkom sastavu, ali što je najvažnije, rezultati se ne menjaju u odnosu na prvu polusezonu. Samo je prva četvrtina ličila na derbi meč dve najbolje ekipe lige, dok je u preostala 24 minuta, „Šabac“ bio znatno bolji rival, što pokazuje i konačan rezultat. Prvi period bio je obračun napada. Odbrane su bile uspavane, te je i broj golova praktično bio jednak broju napada rivala. Do 4:4 igralo se gol za gol, ali je svoje dobro veče, čuvar mreže domaćih i novi kapiten, Darko Aleksić, nagovestio krajem ovog perioda. Dobre odbrane su omogućile kontre Šapčana koje Šormaz i novajlija, Eškert pretvaraju u golove za plus dva na prvoj pauzi. Sve eventualne dileme oko pobednika, odnela je već druga četvrtina. U ovom delu, „Šabac“ je ličio na tim koji nema konkurenciju u Prvoj A ligi. Defanziva je bila besprekorna, Aleksić nesavladiv, a u napadu, Eškert dominira na centarskoj poziciji, loptama ga „hrane“: Šormaz, Nosović, Marković, Lončarić, Tenžera, Ukumanov. Plus dva postaje plus pet, odnosno plus šet na ulasku u poslednjih osam minuta. Odbrana nije kapitulirala sve do sredine treće četvrtine, Popović je na golu nastavio gde je stao Aleksić, a sigurna prednost dala je priliku treneru Nikoliću da pruži priliku i igračima sa manjom minutažom. Svoje mesto među strelcima našlo je čak sedam igrača Šapca. Nešto više od ostalih u Banjici, pokazao je Lukić. U sledećem kolu „Šabac“ gostuje u Zemunu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa