4. februar 2016.4. feb 2016.
POSETA MAOVIMA

GRAD KAO DOBAR PARTNER

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je prošlog petka, Mesnu zajednicu „Maovi“ i sa članovima Saveta MZ i meštanima razgovarao o novcu od poreza koji ostaje u njihovom selu. Gradonačelnik je istakao da je jedan od pozitivnih pokazatelja koliko je politika odlučivanja građana dobra, i činjenica da je u januaru ove godine prikupljeno dva i po puta više novca od poreza, nego istog meseca 2015. godine.
- Mesna zajednica „Maovi“ ima agilne, vredne i mlade članove Saveta, posvećene razvoju svog sela. Grad je uvek tu da bude dobar partner. Činjenica je da smo političkim instrumentom, kao jedini grad u Srbiji, garantovali slobodu svakoj mesnoj zajednici da sama odlučuje na šta će trošiti novac prikupljen od poreza na imovinu. Grad Šabac će uvek sarađivati sa odgovornim mesnim zajednicama, koje žele da razvijaju svoje selo, bez obzira na političku pripadnost, ukazao je gradonačelnik Zelenović.
Saša Jeremić, član Saveta MZ „Maovi“, kaže da su se u ovoj mesnoj zajednici usaglasili da će pristigli novac od poreza iskoristiti za rekonstrukciju Doma kulture u centru sela i uređenje atarskih puteva. On dodaje da je Dom kulture prvi put rekonstruisan nakon izgradnje, tako su radovi na fasadi i stolariji primetno ulepšali objekat.
U poslednjoj deceniji, Grad Šabac je kontinuirano ulagao u razvoj Mesne zajednice „Maovi“. Očišćen je kanal Mutnik, rekonstruisana mesna kancelarija, šljunčeni seoski putevi i postavljena ulična rasveta u delu sela ka Varni. Šljunčenje i rasveta su rađeni po principu dva na dinar, što znači da je Grad na dinar meštana uložio dva dinara iz budžeta. Najvažnije investicije u ovo selo su asfaltirani lokalni putevi: Maovi-Varna, Maovi-Bogosavac i Maovi -Dobrić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa