4. februar 2016.4. feb 2016.
POČELA PRVA BILIJAR LIGA ŠAPCA

Borba za Šampiona

Proteklog vikenda u Šapcu je startovala prva Bilijar liga našeg grada. Na stolovima Bilijar kluba „Moskoni“, od 6. februara do 10. aprila za poziciju u plej ofu boriće se 24 igrača. Najboljih 12 u regularnom delu obezbediće mesto na završnom turniru 17. aprila kada će biti poznat i prvi zvanični šampion Šapca u bilijaru.
Iako još postoji sporenje da li se bilijar može smatrati sportom, broj igrača, nagradni fondovi i popularnost u svetu svedače da se radi o vrlo popularnom sportu, dostupnom svima. Klupski turniri u Šapcu nisu novost, ali od prvog februarskog vikenda, Bilijar klub „Moskoni“ domaćin je prve gradske Bilijar lige. Tokom dva meseca, svoju veštinu pokazaće 24 prijavljena igrača.
- Liga se igra po principu svako protiv svakog u dva kola (gost-domaćin). Prvo kolo se igra po pravilima osmica « internaciona», u drugom kolu se igra « devetka». Svaki meč se igra do pet dobijenih partija, bez hendikepa, naizmenični brejk. Pobeda se boduje sa 3 boda, poraz sa 1 razlike (rezultat 5:4) sa 2 boda, a poraz sa više od jedne partije razlike jednim bodom. Iskustvo iz prethodnih godina pokazalo je da je u Šapcu naš sport vrlo popularan. Hvala svima koji su pomogli organizaciju, svim sponzorima, Gradu Šapcu i nadamo se da će Liga postati tradicija dugog veka. Cilj je da kroz nekoliko godina Šabac ima vodeće igrače bilijara u Srbiji i ozbiljne takmace na međunarodnim turnirima ““ ističe vlasnik BK « “Moskoni“ » Rade Obradović.
Mečevi su na programu tokom vikenda, a tačni termini se određuju u dogovoru sa igračima. Najboljih 12, na kraju regularnog dela, vodiće borbu za konačnog šampiona sredinom aprila.
- Turnir za prvaka igra se po pravilima « desetke ». Učesnici plaćaju kotizaciju, a sredstva idu u nagradni fond koji će biti 75 hiljada dinara. Svakog od učesnika završnog turnira, zavisno od plasmana, očekuju novčane nagrade ““ dodaje Obradović.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa