4. februar 2016.4. feb 2016.
36. IZBOR ZA NAJBOLjE SPORTISTE SPORTSKOG SAVEZA ŠAPCA

Godina kajakaša

Najbolje sportiste i sportske kolektive u 2015. godini, po svom izboru, nagradio je u petak, u Šabačkom pozorištu, Sportski savez Šapca (SSŠ). Diplome, plakete i pehari najboljima uručeni su 36. godinu.
Rezultati koje su ostvarili u prethodnoj godini i na ovom izboru „nametnuli“ su glavnu ulogu šabačkim kajakašima, bar kada se radi o glavnim nagradama. Kajak klubu „Zorka“ pristigla su priznanja za najboljeg sportistu, koju je osvojio šabački olimpijac, Nebojša Grujić, najboljeg mladog sportistu, pripala je Bojanu Milinkoviću i najboljeg trenera, namenjena Urošu Pavloviću.
- Lepo je biti značajan deo svakog izbora za najboljeg sportistu u gradu sporta kakav je Šabac. Svi naši rezultati potvrđuju da se dobro radi u klubu i da poštujemo sistem koji je odavno postavljen. Vodimo računa o seniorima, ali i svim mlađim kategorijama. Svako od nas radi svoj posao maksimalno koliko može, ovi momci na svakom treningu rade vrhunski i tako dolazimo do rezultata i sjajne atmosfere. Mnogo je odricanja bilo potrebno za ovakve rezultate, ali sve je imalo smisla. Nećemo da stanemo, naredni cilj je bar jedna medalja na OI u Rio de Žaneiru ““ ističe Pavlović.
Veliki pehar namenjen najboljem sportskom kolektivu grada, krasiće vitrine RK „Metaloplastika“. Evropska šampionka, članica ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja je ovog leta postala šampion Evrope, Kristina Topuzović, najbolja je sportistkinja u izboru SSŠ., atletičarka Nađa Cerovac, ponela je epitet najbolje mlade sportistkinje, a predsednik Šabačkog šahovskog kluba Miroljub Merdović nosilac je plakete za najboljeg sportskog radnika Šapca u 2015. godini. Dodeljeno je još više od 50 priznanja sportistima, kolektivima i školama za sportska dostignuća, kao i posthumno priznanje koordinatoru škole rukometa ŽRK „Medicinar“, Zoranu Obrenoviću.
- Nije lako izabrati najbolje među odličnima, ali je i zadovoljstvo imati ovakve sportiste u svom gradu i okolini. Nadamo se da ćemo, analizirajući 2016. godinu, pred naredni izbor, moći da kažemo da smo imali bar jednog osvajača olimpijske medalje iz Brazila ““ dodaje predsednik SSŠ, Veselin Vuković.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa