4. februar 2016.4. feb 2016.
DUŠAN MAKEVIĆ POSTAVIO REKORD NA 3.000 METARA

Makević ponovo rekorder

Posle rekorda na 5.000 metara, ime Dušana Makevića, našeg atletičara, upisano je među rekordere Teksaškog državnog univerziteta u San Antoniju (UTSA) i na deonici od 3.000 metara u dvorani. Novi rekord univerziteta, u vlasništvu šabačkog atletičara je 08:08, 35.
Kada se govori o Srbima u San Antoniju, građani često govore o Bobiju Marjanoviću, čuveni NBA trener, Greg Popović našeg je porekla, ali ljubitelji atletike u Teksasu, Srbiju svakako povezuju sa Dušanom Makevićem. Pre tri godine, mladi Šapčanin je prešao iz Luizijane u Teksas i već sada je deo istorije UTSA. Za svega nedelju dana, Makević je postavio dva rekorda, a posebno je značajno da je srušio rekorde stare nekoliko decenija.
Punih 30 godina, jedan od najpoznatijih peruanskih atletičara, Rodžer Soler, olimpijac iz Los Anđelesa 1984. godine, bio je nosilac najboljeg rezultata u dvorani na 3.000 metara, ali od subote novi rekorder je Dušan Makević. Na domaćem terenu, Šapčanin je bio prvi na 3.000 metara, uz rezultat od 08:08, 35, najbolji u istoriji UTSA, postignut je na domaćem terenu, pozivnom takmičenju „Čarli Tomas“.
- Moj lični cilj koji sam sebi postavio, bio je da trčim ispod osam minuta i 10 sekundi. Od starta sam ušao u vodeću grupu, a posle 1.600 metara sam pojačao, odvojio se i trčao sam do kraja ““ istakao je Makević.
Nedelju dana ranije, u Bostonu, Dušan je postavio rekord i na 5.000 metara, rezultatom 14:01,36. Interesantno, tim rezultatom, nadmašio je svog aktuelnog trenera. Ovo ostvarenje je i najbolje u istoriji srpske atletike na ovoj deonici.
Naredne nedelje, Makević će trčati u Hjustonu.
- U Hjustonu trčim samo da bi se kvalifikovao na finale naše lige, a najvažnije takmičenje koje me očekuje u bliskoj budućnosti je finale dvoranske lige u Birmingemu (Alabami) 24. i 25. februara. Posle toga prelazimo na otvoren teren ““ dodaje Dušan Makević.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa