4. februar 2016.4. feb 2016.

PREDIZBORNA OBEĆANjA

Dragi narode,
želim ovom prilikom da vam predstavim konkretne planove mog tima. Reč je o revolucionarnim (namerno ne koristim reč reformskim ““ neko već ima autorska prava na nju) merama za oporavak čitave naše Čivijaške republike.
Bogato i srećno društvo postići ćemo vrlo jednostavno : eliminacijom siromašnih i nesrećnih. Naravno, kao veliki altruista, zagledan uvek i pre svega u tog običnog, malog čoveka, pod pojmom “eliminacija“ ne mislim na bilo kakvo nasilje. Naprotiv. Ovde je reč o humanom rešenju. Humanom konačnom rešenju. Bezbolnom humanom konačnom rešenju koje simbolično počinje na “EU“. Eutanazija.
Mi želimo da naše siromašne učinimo srećnim i ponosnim što će, svojim odlaskom, rasteretiti budžet i podariti nama koji ostajemo malo bolji i luksuzniji život. Mi želimo da vidimo nasmejane bednike, ozarene socijalne slučajeve, razdragane najugroženije penzionere, kako u dugačkoj koloni jedan po jedan, odlaze u prošlost, sa saznanjem da su nam podarili budućnost.
A mi ih nećemo zaboraviti. Čak ni posle četrdeset dana.
Slogan kojim ćemo motivisati radnike da rade još marljivije na izgradnji mostova, tunela, kula, gradova i moje vikendice biće : DA SE RADI VIŠE, A ZARADI MANjE!
Radnici su, generalno, naivna bića. Dok shvate da naš slogan zapravo uopšte nije šala, izgradiće već čitavu A1 fazu. Čim se pobune, te A1 radnike šaljemo u gore navedenu veselu kolonu u “EU“ (shvatili ste već da to u našoj republici nije skraćenica Evropske Unije), a posao nastavljaju A2 radnici, podstaknuti svežim sloganom : DA SE RADI SVE, A ZARADI NIŠTA!
Deci ćemo omogućiti da sama odluče hoće li ili neće da idu u školu.
Ako odluče da se školuju, roditelji će biti upozoreni da to rade na sopstvenu odgovornost, a ukoliko mudro kažu NE školovanju, država će se potruditi da našim najmlađima obezbedi sve neophodne kladionice, rijaliti programe, kurseve za kriminalce, dilere, sponzoruše, huligane i starlete, da ih uputi na kojim mestima se najpovoljnije kupuju diplome, gde se učlanjuje u stranku i kako se od četvrt-sveta postaje polu-svet.
Kanalizaciju ćemo pretvoriti u prelepi akva park na radost svih građana i brojnih turista iz inostranstva.
Ulicama ćemo vratiti najstarije nazive, još iz onih davnih vremena kada ulice praktično nisu ni postojale, dakle ““ neće se nikako ni zvati.
Ukinućemo fejsbuk. Čisto da ne bude da je sve super.
Alkohol će biti obavezan posle 22 sata uveče, a za koga se alkotestom utvrdi da je trezan, na licu mesta će mu biti naplaćena mandatna kazna.
Naravno, kao vid zaštite pijanih pešaka, ulične bandere i stubove ofarbaćemo fluorescentnim bojama.
Pse lutalice deportovaćemo u prijateljsku Kinu, iz koje će nam biti vraćeni pohovani, lepo upakovani zamrznuti.
Ukoliko vam se, dragi građani Čivijaške republike, dopadaju ove stavke našeg programa, pomozite nam vašim glasovima da ga ostvarimo.
Dragi birači ateisti ““ konačni kraj će vam stići i brže nego što mislite.
Dragi birači vernici ““ videćete svoga Boga.
Zoran Kesić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa