4. februar 2016.4. feb 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE ““ 13. KOLO

Treća u nizu

ŽRK “Medicinar“ - ŽRK “Kučevo“ 32:30 (18:17)
Sala Gimnazije. Gledalaca 600. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Delegat Janković (Zemun). Sedmerci: Medicinar 5 (4); Kučevo 4 (4). Isključenja: Medicinar 2, Kučevo 10 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić, Obrenović, Milošević 3, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 18 (3), Ručnov, Karić, Šimšić 15 odbrana, Đurković 3, Kukić, Bojanić 1, Ninković 3, Andrić 4. Trener: Ž. Kukić.
ŽRK KUČEVO: Petrović, Đurković, Milošević, Joksić, Đorđević J. 2, Stanić 6, Ivković, Kulić 2, Đorđević A. 2 Belić 7, Rajić, Pavlović, Stojiljković D. 2. Gojković (kap) 4, Stoiljković J. 4. Trener: R. Erić
Bilo je preokreta, gošće su pružile više od maksimuma, ali na kraju, čim je domaći tim dobio više od jedne raspoložene rukometašice, ostvarena je rutinska pobeda.
Bila je to čudna utakmica u subotu u sali Gimnazije. Domaće su bile apsolutni favoriti i kada su već u 4. minutu stekli prednost od 3:0, delovalo je da sledi još jedan ubedljiv trijumf. Međutim, u narednih nekoliko minuta sledi potpuni preokret. Seriju prave gošće. Dobre odbrane Sandre Rajić donose kontranapade, laku realizaciju i već u 7. minutu je 3:3, a u 9. minutu i 4:3 za Kučevo. Čitavo prvo poluvreme, gošće deluju raspoloženije i svežije. Kontrolišu igru i rezultat, a samo zahvaljujući Ani Radović, „Medicinar“ je imao rezultatski priključak. Ipak, razliku u kvalitetu nagoveštava završnica poluvremena. Najpre domaće dolaze do izjednačenja, a u poslednjoj sekundi prvog dela, Nada Ninković pogađa za vođstvo na odmoru 18:17. Nisu bile loše rukometašice Kučeva ni u drugom delu, ali je od starta bilo jasno da sve zavisi od domaćih. Ana Radović nastavlja neverovatnu seriju iz prvog poluvremena, ali ovaj put ima podršku odlične Šimšić na golu, kao i Đurković i Andrić u napadu. Prednost od minimalne postaje osetna i penjala se do plus pet. Konačnih plus dva, rezultat su nešto opuštenijeg nastupa Šapčanki u poslednjih nekoliko minuta, čime su pružile šansu Kučevu da smanji zaostatak. „Medicinar“ ostaje u plej of zoni, a možda i ključnu utakmicu u borbi za plej of, igra u sledećem kolu u Inđiji, protiv direktnog rivala.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa