4. februar 2016.4. feb 2016.
RUKOMETNI TURNIR „60 +“ U BEOGRADU

Poraz u finalu

Malo je nedostajalo da ovo budu najtrofejnije zimske pripreme Metaloplastike. Posle titule u Valjevu, Šapčani su bili blizu trijumfa i na drugom pripremnom turniru, ovaj put u Beogradu., Ipak, posle pobede nad šampionom Srbije, Vojvodinom, slabijim izvođenjem sedmeraca „plavi“ su poraženi u finalu.
RK „Metaloplastika“ ““ RK „Vojvodina“ 21:20 (6:8)
METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 3, Milovanović 3, Dakić, Stevanović, Došen, Marinović 3, Ostojić 2, Aleksić, Marković, Arsić 14 odbrana, Đukić, Jezdimirović, Mitrović (kap) 1, Ilić 4 (2), Ivanović 4, Petrović 2, Cvijanović. Trener: Vuković.
Kada se budu sabirali utisci sa zimskih priprema, šabački rukometaši će moći da se sećaju pobede nad šampionom Srbije, učesnikom Lige šampiona i svakako ekipom koja je prvi favorit da i ove godine ponese šampionski pehar. U zanimljivom duel, „Metaloplastika“ je plasman u finale turnira „60 +“ izborila savladavši novosadsku „Vojvodinu“. Prvi deo bio je vrlo neefikasan na obe strane. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je posle dvadesetak minuta, rezultat bio samo 5:2 za Novosađane, a na poluvremenu tek 8:6. Arsić i Arsenić među stativama imali su više odbrana nego što su igrači postigli golova. Nešto efikasnije bilo je drugo poluvreme, ali još jednom je Darko Arsić briljirao i omogućio ekipi da ostvari vrednu pobedu. Ubrzo po početku, „Metaloplastika“ je povela 10:9, da bi u 48. minutu stigla do najvećih, 18:14. Ivanović, Marinović, Milovanović i Ilić rešetalisu gol Vojvodine. „Crveno ““ beli“ su pokušali da se vrate u završnici. Prepolovili su minus nekoliko minuta pre kraja, ali je tajm aut Vukoviuća zaustavio njihov nalet. Gol Ivanović minut pre kraja rešio pitanje pobednika. I drugi SEHA ligaš iz Srbije, „Spartak“, pretrpeo je poraz od superligaša u polufinalu. Domaći „Partizan“ je slavio 36:29.
RK „Partizan“ ““ RK „Metaloplastika“ 37:36 (7 m); 26:26 (10:9)
METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 1, Milovanović 3, Dakić, Stevanović 1, Došen, Marinović 2, Ostojić 7, Aleksić, Marković, Arsić, Đukić, Jezdimirović 2, Mitrović (kap) 3, Ilić 5, Ivanović 1, Petrović 1, Cvijanović. Trener: Vuković.
Nije se proslavio domaćin u ofanzivi u prvih deset minuta, ali je Metaloplastika potpuno zakazala u ovom segmentu. Nijednom Šapčani nisu uspeli da zatresu mrežu Partizana u tom periodu. Ipak, posle početnih 3:0 za „crno ““ bele“, lagano Metaloplastika podiže nivo igre, smanjuje zaostatak. Već u 18. minutu, Jezdimirović postiže gol za izjednačenje, 6:6. Od tog momenta igra se gol za gol, a na poluvremenu domaći vode 10:9.
U istom ritmu nastavilo se i u drugom delu. Beograđani su bili u prednosti, mahom mininalnoj, povremeno i dva gola razlike, ali je uvek šabački superligaš bio tu, nadoknađivao zaostatak. Potpuni preokret je usledio u 58. minutu kada Ostojić donosi drugu prednost Šapčanima, 25:26. Ipak, minut kasnije, Radojković donosi novo poravnanje. Imao je Ilić šut za pobedu, ali je golman domaćih bio na mestu.
„Partizan“ je bolje izvodio sedmerce i slavio u jedanaestoj seriji. Osim druge pozicije, šabačkom klubu pripao je i jedan pojedinačni trofej. Darko Arsić proglašen je za najboljeg golmana turnira.
D. Blagojević

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa