4. februar 2016.4. feb 2016.
RK „METALOPLASTIKA“ NASTAVLjA SUPER LIGU

SEHA snovi „plastiČara“

Super rukometna liga Srbije za rukometaše biće nastavljena ovog vikenda. Šabačka „Metaloplastika“ najpre cilja novi plasman u plej of, ali zajednička želja svih je osvajanje jedne od prve dve pozicije na kraju doigravanja i plasman u SEHA ligu.
Svi ljubitelji rukometa u Šapcu rado se sećaju sezone 2011/2012, kada je „Metaloplastika“ nastupala u prvom izdanju regionalne SEHA lige. Šapčani su bili najposećeniji tim lige, vrhunske ekipe su bili česti gosti u našem gradu, ostvareno je pet pobeda, pao je u Šapcu ondašnji učesnik Lige šampiona, sarajevska „Bosna“. Organizacioni problemi lige uticali su da Šapčani odustanu od takmičenja u drugoj sezoni, a potom, iako je uvek bila blizu, „Metaloplastika“ nije uspevala da izbori plasman u SEHU.
- To je naš cilj, velika želja i san. Biće mnogo teško, sigurno će svaki učesnik plej ofa želeti isto, ali mi verujemo u sebe i svoj kvalitet. No, dok god se ne izbori plasman u plej of, SEHA ligu tretiramo kao dugoročni cilj. Imamo dobru startnu poziciju u borbi za doigravanje, ali moramo biti maksimalno oprezni ““ ističe kapiten Miloš Mitrović.
Pripreme su u potpunosti sprovedene u Šapcu. Treniralo se u teretani, hali, obližnjim terenima, a igrači su imali i sedam jakih provera.
- Sticajem okolnosti, tokom prve polusezone, ekipu smo formirali u hodu, bilo je promena tokom lige, te su, za neke prvotimce, ovo bile prve zajedničke pripreme sa saigračima. Imali smo odlične rivale. Osim Metalca, to su timovi na našem ili višem nivou ““ smatra strateg „plastičara“, Veselin Vuković.
„Metaloplastika“ je najpre igrala protiv Zagreba i Politehnike na međunarodnom triagonalu u hali „Zorka“, potom je odigrala još jedan duel sa ekipom iz Temišvara, odbranila trofej Memorijala Nikola Jevremović Gužva u Valjevu, pobedivši „Metalac“ i „Partizan“, a potom su „plavi“ učestvovali na turniru u Beogradu.
- Triagonal nije planiran, ali je itekako dobrodošao. Nerešen rezultat protiv Zagreba, važan je i za samopouzdanje mladih igrača. Imali smo još dobrih mečeva i verujem da su i igrači zadovoljni onim što su pokazali ““ dodaje Vuković.
Kostur tima je sačuvan. Nekoliko igrača koji nisu mnogo nastupali, prosleđeni su na pozajmice, dolazaka nije bilo, a jedina promena može biti i definitivan potpis Vukašina Rajkovića sa kojim se vode pregovori.
Prva prvenstvena utakmica u ovoj godini, svakako je jedna od najvažnijih u preostalih šest kola. Pobeda nad Jugovićem u hali „Zorka“, približila bi ekipu u plej ofu, ali bi istovremeno, praktično, eliminisala Kaćane iz te borbe.
Trenutno, samo je „Crvena Zvezda“ praktično obezbedila mesto u plej ofu. „Sloga“ je vrlo blizu, a za preostala dva mesta, „konce“ u rukama drže „Metaloplastika“ i „Partizan“. Njihov kiks čeka, pre svih „Požarevac“, a potom i „Jugović. Ostaje pitanje sudbine Partizana, ali ukoliko Beograđani nastave takmičenje, biće jedni od favorita za plej of.
Šapčani imaju prilično povoljan raspored. Posle gostovanja Jugovića, očekuju ih tri utakmice protiv ekipa koje su objektivno slabije („Morava“ u gostima, „Železničar“ u Šapcu i „Rudar“ u Kostolcu). U slučaju tri očekivana trijumfa, „plavi“ bi verovatno osigurali mesto među četiri najbolje ekipe. Završne dve runde donose derbi protiv Partizana u hali „Zorka“ i gostovanje u Požegi. „Partizan“ za vikend gostuje u Požegi, a potom dočekuje Požarevljane. Ovi mečevi daće odgovor ko će, u martu biti bliži plej ofu.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa