4. februar 2016.4. feb 2016.
NOVI PROGRAM KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA I KULTURNOG CENTRA

TI MOŽEŠ SVE

Mladi od devetnaest do trideset tri godine, koji nisu u stalnom radnom odnosu, imaće priliku da osmisle sto aktivnosti koje će se realizovati tokom marta, aprila i maja. Opredeljena pomoć za svaku aktivnost do 20.000 dinara. Krajni rok za prijavu 21. februar
Preko osamdeset odsto mladih u Šapcu mišljenja je da ne mogu ništa da pokrenu, promene ili poboljšaju u svojoj zajednici. Poražavajući rezultat anonimne ankete nastale tokom projekta „Zamisli i realizuj“ Kancelarije za mlade bio je samo još jedan znak da po tom pitanju treba nešto preduzeti. U saradnji sa Kulturnim centrom novi program „Ti možeš sve“ omogući će mladima da tokom marta, aprila i maja realizuju svoje ideje.
- Pozivamo mlade da nam se priključe sa svojim aktivnostima i učestvuju u programu „Ti možeš sve“. Ovo je, pre svega, namenjeno mladima od devetnaest do trideset tri godine. Ukoliko imaju ideje koje možemo sprovesti zajedno dobrodošli su. Rok za prijavu je do 21. februara. Potrebno je da u Kancelariji za mlade donesu aktivnost u pisanom ili elektronskom obliku. Sve ostalo što im ne bude jasno možemo im pomoći da te neke nejasnoće razjasnimo ali i da im pomognemo kako da najbolje osmisle, odnosno napišu svoj projekat ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca, proteklog ponedeljka na konferenciji za novinare.
Kada su u pitanju oblasti u kojima će se realizovati osmišljene aktivnosti ponuđeno ih je sedam ali one, kako je istaknuto, mogu biti proširene u zavisnosti od interesovanja mladih.
- Podrazumevaju se sve aktivnosti koje osmisle mladi iz oblasti nauke, kulture, obrazovanja, informatike, liderskih sposobnosti, edukacije i radionice, medija, sporta, ali i drugih. Sve to i još mnogo toga u zavisnosti od njihovih interesovanja. Tih stotinu aktivnosti je zaista jedan optimalan broj gde mladi svoju kreativnost, svoja saznanja, svoja iskustva na kraju krajeva, mogu da implementiraju u sve ono što im nudi Kancelarija za mlade kroz programe, a isto tako i kroz programske sadržaje Kulturnog centra ““ istakla je Gordana Marković, direktorka Kulturnog centra.
Odabir i selekciju prijavljenih na konkurs vršiće predstavnici Kancelarije za mlade grada Šapca i Kulturnog centra. Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon 015 314 031 i mobilni 064 648 3997 ili lično u prostorijama Kancelarije za mlade i Kulturnog centra u Gospodar Jevremovoj 12.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa