4. februar 2016.4. feb 2016.
ŠESNAESTI SKUP LOVACA MAČVANSKOG REGIONA

SKRIVENI TURISTIČKI POTENCIJAL

Ovogodišnji tradicionalni susret lovaca u Drenovcu, ostaće upamćen po toplom vremenu i četiri ostreljene lisice. Dom kulture, u Drenovcu, bio je stecište lovaca Mačvanskog regiona, koji se okupljaju svake prve subote u februaru, u istoimenom mestu da uz lov predatora obnove stara prijateljstva da se druže i stiču nova poznastva ali i nešto novo saznaju.
Više od dvesta lovaca, tradicionalnog druženja, ugostili su predstavnici Lovačkog udruženja iz Šapca. Posle tradicionalnog lovačkog doručka i detaljnijeg upustva o načinu izvođenja samog lova u ataru, lovci, raspoređeni u štandove i pogon više od tri sata, gazili su oko petstotina ““ hektara, drenovačkog atara, koliko su tog dana uspeli da pokriju. Prolazilo se kroz šume, trstike, kanale i ugare. U tom pokrivenom delu, četiri lisice nisu imale sreće da lukavim begom i obrisom repa, izbegnu preciznom oku lovaca. Milan Trifunović, Zoran Maletić, Goran, Gajić i Milan Tomić, bili su “pravi“™“™ lovci tog februarskog jutra, jer su - ispostavilo se na kraju lova samo oni bili sigurni strelci.
Inače, ta manifestacija ““ odavno je, prevazišla skup lovaca, samo je problem što niko u toj lovnoj sekciji ali i Mesnoj zajednici ne prepoznaje tu i neki vid turističke aktivnosti. Podsećanja radi, da kažemo da se nekada tu okupljalo do petstotina lovaca, a možda je i vreme da ta manifestacija pređe u trajanje od dva dana, uz edukativni program o lovstvu, kao privrednoj grani sa dodatnim delom kulturološkog nasleđa stare Mačve. Sasvim prirodno ali i izvodljivo zašto ne pokušati naredne godine. Vreme je“¦
Inače, šabački lovci do kraja meseca održaće i godišnju Skupštinu, na kojoj će biti analiziran minuli rad i određena nova godišnja članarina, a posle sledi i nov skup lovaca, jer godina je izborna.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa