Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(4. februar 2016.)
BILjANA GIŠIĆ UPRAVNICA LOVAČKOG UDRUŽ ENjA MAČVA U BOGATIĆU

POŠTOVANjE JE UOBIČAJENO PONAŠANjE

Povećan broj članova ( trenutno ih je 530 u 14 sekcija ) nije prepreka za međusobno druženje, uvažavanje u interesu kolektiva. Jača lovački podmladak, a sve privlačniji lovni turizam kraj Drine
Upravnica Lovačkog udruženja “Mačva“ u Bogatiću Biljana Gišić iz Salaša Crnobarskog, udata u Mačvanski Belotić, po tvrđenju njenih kolega je retka, ako ne i jedina žena na ovoj dužnosti uzimajući u obzir sva lovačka udruženja širom Srbije. Ljubav prema životinjama datira još iz školskih dana. Naglašava da je na njeno odrastanje najviše uticala klasična seljačka porodica u Salašu Crnobarskom. Navikla na predani rad, patrijarhalno vaspitanje i posebno humani odnos prema životinjama. Takvu praksu nastavila je i kao upravnica lovišta.
Najvažnije je da su životinje zdrave, da je lovište bogato i da se svi trudimo da tako i ostane. Saradnja sa kolegama, kojih je iz godine u godinu sve više je izuzetna. Poštovanje je ovde uobičajeno ponašanje, kaže Biljana.
Uspešno diplomiranje u šabačkoj Poljoprivrednoj školi, 1993. godine na smeru veterinarski tehničar i četiri godine posle, zaposlenje u Lovačkom udruženju „Mačva“, bili su još veći podstreh za dalje usavršavanje. Zato u Sremskoj Mitrovici nastavlja školovanje i postaje specijalista za lovstvo.
Gazdujemo lovištem površine oko 30.000 hektara i najbitnije nam je zaštita životinja, prihrana, obogaćivanje i kontrola izlovljavanja. Lovište je bogato zečevima, fazanskom divljači i jarebicama, dok srna nema dovoljno i njihovo izlovljavanje je zabranjeno. Saradnja sa svim lovcima našeg Udruženja je izuzetno dobra, a trenutno radimo na zimskoj prihrani divljači, kaže Biljana koja i sama odlazi na teren i pomaže kolegama.
Za svoj posao ima veliko razumevanje i podršku porodice, pogotovo što joj je i muž Slaviša dugogodišnji lovac. Mlađa ćerka Valentina je učenica šestog razreda osnovne škole u Bogatiću i član lovačkog podmlatka Udruženja “Mačva“koje u ovoj grupi broji još 35 dečaka i devojčica.
Biljana se pored zdravlja životinja brine o organizaciji i druženju Udruženja sa sličnim u Šapcu i okolini, a kao prvorazredni cilj smatra stvaranje boljih uslova za lovni turizam kraj Drine i izgradnju lovačkog doma.
- Trenutno je najinteresantniji lov na divnje patke, kraj Drine, a u tom smislu mi planiramo da ponudimo tu mogućnost i stranim lovcima uz sve ostale neophodne sadržaje, dodaje Biljana.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa