4. februar 2016.4. feb 2016.
Opština Krupanj rešava probleme izbeglica

ZA BOLjU BUDUĆNOST

U maloj sali opštine Krupanj u ponedeljak 8. februara održan je sastanak Saveta za upravljanje migracijama opštine Krupanj na kome je podnet Izveštaj o realizaciji projekata iz Lokalnog akcionog plana (LAP) za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih i povratničkih lica po osnovu Sporazuma o readmisiji u opštini Krupanj u periodu od 2013. do 2017. godine za 2015. godinu. Bilo je razgovora o sprovođenju Regionalnog podprojekta 5 ““ socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima.
Od poverenika za izbeglice u opštini Krupanj Milana Jovanovića saznajemo da su: „Iz navedenog programa LAP za 2015. godinu prikazane aktivnosti realizovane u tom periodu. Za integraciju izbeglica svakako su najvažniji projekti iz rešavanja problema stanovanja. U 2015. godini opština Krupanj je realizovala tri projekta nabavki i ugradnje građevinskog materijala za dve izbegličke porodice i jednu porodicu interno raseljenih lica u ukupnoj vrednosti od oko 1.250.000 dinara. Pored građevinskog materijala realizovani su i projekti ekonomskog osnaživanja izbeglica kroz dodelu sredstava namenjenih za ekonomske pakete, nabavku mašina i alata, opreme i poljoprivrednih dobara. Svakako najznačajniji projekat je početak realizacije regionalnog stambenog programa u okviru koga se rešavaju problemi izbeglica kroz pružanje usluge socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima izgradnjom pet stambenih jedinica za tu namenu“.
Opština Krupanj je u okviru svojih obaveza predviđenih ugovorom potpisanim sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije izvršila svoje aktivnosti formiranjem tima za izgradnju i formiranjem komisije za izbor korisnika. Komisija je donela odluku o raspisivanju javnog poziva za sve zainteresovane korisnike ove usluge koji je otvoren do 9. marta 2015. godine.
D. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa