4. februar 2016.4. feb 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

GERONTO SESTRE U PRVOM PLANU

U Centru za socijalni rad uz brojne aktivnosti istuču se tri projekta koja će se nadaju realizovati uz pomoć lokalne samouprave. U prvi plan v.d. direktora Dragica Uzanović stavlja geronto sestre koje imaju nemerljivi značaj.
- Ne mogu svi u starački dom a, razuđena opština je prostor koji može radom pokriti samo ova služba. Ujedno geronto sestre su i naša spona sa korisnicima gde najlakše možemo proveriti stanje i evidentirati promene. To je definitivno u prvom planu naših aktivnosti, ističe direktorka i dodaje.
- Narodna kuhinja je bitan segment i naša namera je da se izborimo da radi tokom cele godine a ne samo u zimskim mesecima. Za to su potrebna značajnija sredstva i tu nam treba pomoć, ali treba razumeti korisnike kojih ima oko 300, da su gladni tokom cele godine a, ne samo zimi. To je veliki pomak za najugroženije i to će nam opet morati pomoći lokalna samouprava u koju uvek upiremo oči i, bez kojih su nam ruke vezane, najavljuje naš sagovornik.
Edukacija u pogledu porodične terapije u slučajevima koji najčešće dovode do razvoda sledeći je cilj.
- Mi se nadamo da ćemo dva radnika edukovati, tu sebe predlažem sama, jer to je nemerljivo bitno i izuzetno nezahvalno za rad. Dok se deca u takvim situacijama razvlače između roditelja, naš cilj je da koliko je to moguće dovedemo do pomirenja i sličnih povoljnih epiloga. Edukacija je neophodna da ispratimo savremena kretanja na tom polju, zaključuje direktorka sa centralnim temama svojih aktivnosti koje će biti najavljuje sve intenzivnije.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa