4. februar 2016.4. feb 2016.
„MANjEŽ“ ZA BEG OD STVARNOSTI

MIR, KONjI, HRANA I VINO

Novo rukovodstvo „Manježa“ pored renoviranja restorana priprema i proširenje ponude za svoje goste. Posebno iznenađenje očekuje parove koji na Dan zaljubljenih posete ovo mesto
Mačvane i Pocerce uvek je spajala ljubav prema konjima i kafani. Obe ove strasti imaju istu adresu, šabački Hipodrom. Da biste posetili restoran „Manjež“ ne morate doći na trke, jer oni rade i kada konji odmaraju.
-Od kada je Hipodrom, sedamdesetih godina prošlog veka, premešten sa lokacije današnjeg Trkališta na mesto gde se sada nalazi, u okviru njega postoji i ugostiteljski objekat. Kafana se prvo zvala „Zeleni ranč“ i držao ju je čuveni ugostitelj Dragan Anđelković Čokačija, a kasnije je nastavio njegov sin Slobodan. Osamdesetih godina prešla je u svojinu TURO „Sava“ i od tada nosi ime „Manjež“, podseća na istoriju ovog objekta Olivera Car, član novog menadžment tima restorana.
Ono što ih izdvaja od drugih restorana u gradu jeste upravo odvojenost od grada. Okruženi prirodom posebno su pogodni za porodice. Veliki broj konja, koji je uvek u štalama ili na stazi, čini ovo mesto posebno zanimljivo deci. Dobrodošli su i vlasnici pasa da sa svojim četvoronožnim prijateljima ovde nađu mir od svakodnevne vreve grada.
-Želja nam je da porodični deo Šapca napravi iskorak iz grada. Restoran je u prijatnom, zelenom ambijentu i diše sa prirodom. Odmaknuti smo od puta, pa je bezbedno za decu, a planiramo da im otvorimo i igraonicu, kako bi oni mogli da se zabave dok njihovi roditelji uživaju u našoj bašti, kaže Olivera.
„Manjež“ preporučuje duga tradicija, ali kako se ne živi od stare slave, uvode se i neke novine. Nova uprava je renovirala restoran, ali i to je urađeno u skladu sa okruženjem u kom se nalaze.
Pored svakodnevne ponude, prostor se može iznajmiti i za privatne proslave. Raspolažu banket salom kapaciteta od 100 do 120 mesta, kao i letnjom baštom u koju se može smestiti i do 150 ljudi. Za one koji žele mir, tu je VIP salon sa dvadesetak mesta, koji je izdvojen i pogodan za poslovne sastanke. Gostima subotom i nedeljom ugođaj upotpunjuje orkestar „Muzikanti“ svojom prijatnom muzikom.
Za većinu je u restoranu, ipak, najbitnija hrana. Pored tradicionalne kuhinje, nezaobilaznog roštilja, u ponudi je i riba, kao i paste. Ono što ih izdvaja od drugih jeste ponuda divljači na meniju. Uz dobru hranu, neizostavno je i kvalitetno vino.
Veruju da će, u dogovoru sa Konjičkim klubom, svojim gostima uskoro moći da ponude i vožnju fijakerom.
Ove godine na Hipodromu će se održati 12 trkačih dana, od aprila do kraja oktobra. Izložba pasa takođe je postala tradicionalna na ovom mestu. Pored toga, planiraju i izložbu cveća na proleće, što bi se savršeno uklopilo u čitav ambijent.
Kako se bliži 14. februar, koji se u najvećem delu sveta obeležava kao Dan zaljubljenih, globalni trend ispratiće i na „Manježu“. Za taj dan pripremljen je poseban ljubavni meni.
-Volite se stalno i puno, a u Danu zaljubljenih izmerite količinu ljubavi. Gledajte se u oči 14. 02. u restoranu „Manjež“ uz laganu muziku i ljubavni meni. Neka čarobni začini pokrenu novu melodiju vaših srca. Budite naši gosti, poručuje Olivera Car.
Pozivamo Vas da dođete tamo gde konji ponovo jure, gde mirišu orasnice i domaće pite, gde se služi riba uz najbolja vina, gde „Muzikanti“ prosipaju najlepše zvuke tamburice.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa