MANjEŽ ZA BEG OD STVARNOSTI
MIR, KONjI, HRANA I VINO
Novo rukovodstvo Manježa pored renoviranja restorana priprema i proširenje ponude za svoje goste. Posebno iznenađenje očekuje parove koji na Dan zaljubljenih posete ovo mesto
Mačvane i Pocerce uvek je spajala ljubav prema konjima i kafani. Obe ove strasti imaju istu adresu, šabački Hipodrom. Da biste posetili restoran Manjež ne morate doći na trke, jer oni rade i kada konji odmaraju.
-Od kada je Hipodrom, sedamdesetih godina prošlog veka, premešten sa lokacije današnjeg Trkališta na mesto gde se sada nalazi, u okviru njega postoji i ugostiteljski objekat. Kafana se prvo zvala Zeleni ranč i držao ju je čuveni ugostitelj Dragan Anđelković Čokačija, a kasnije je nastavio njegov sin Slobodan. Osamdesetih godina prešla je u svojinu TURO Sava i od tada nosi ime Manjež, podseća na istoriju ovog objekta Olivera Car, član novog menadžment tima restorana.
Ono što ih izdvaja od drugih restorana u gradu jeste upravo odvojenost od grada. Okruženi prirodom posebno su pogodni za porodice. Veliki broj konja, koji je uvek u štalama ili na stazi, čini ovo mesto posebno zanimljivo deci. Dobrodošli su i vlasnici pasa da sa svojim četvoronožnim prijateljima ovde nađu mir od svakodnevne vreve grada.
-Želja nam je da porodični deo Šapca napravi iskorak iz grada. Restoran je u prijatnom, zelenom ambijentu i diše sa prirodom. Odmaknuti smo od puta, pa je bezbedno za decu, a planiramo da im otvorimo i igraonicu, kako bi oni mogli da se zabave dok njihovi roditelji uživaju u našoj bašti, kaže Olivera.
Manjež preporučuje duga tradicija, ali kako se ne živi od stare slave, uvode se i neke novine. Nova uprava je renovirala restoran, ali i to je urađeno u skladu sa okruženjem u kom se nalaze.
Pored svakodnevne ponude, prostor se može iznajmiti i za privatne proslave. Raspolažu banket salom kapaciteta od 100 do 120 mesta, kao i letnjom baštom u koju se može smestiti i do 150 ljudi. Za one koji žele mir, tu je VIP salon sa dvadesetak mesta, koji je izdvojen i pogodan za poslovne sastanke. Gostima subotom i nedeljom ugođaj upotpunjuje orkestar Muzikanti svojom prijatnom muzikom.
Za većinu je u restoranu, ipak, najbitnija hrana. Pored tradicionalne kuhinje, nezaobilaznog roštilja, u ponudi je i riba, kao i paste. Ono što ih izdvaja od drugih jeste ponuda divljači na meniju. Uz dobru hranu, neizostavno je i kvalitetno vino.
Veruju da će, u dogovoru sa Konjičkim klubom, svojim gostima uskoro moći da ponude i vožnju fijakerom.
Ove godine na Hipodromu će se održati 12 trkačih dana, od aprila do kraja oktobra. Izložba pasa takođe je postala tradicionalna na ovom mestu. Pored toga, planiraju i izložbu cveća na proleće, što bi se savršeno uklopilo u čitav ambijent.
Kako se bliži 14. februar, koji se u najvećem delu sveta obeležava kao Dan zaljubljenih, globalni trend ispratiće i na Manježu. Za taj dan pripremljen je poseban ljubavni meni.
-Volite se stalno i puno, a u Danu zaljubljenih izmerite količinu ljubavi. Gledajte se u oči 14. 02. u restoranu Manjež uz laganu muziku i ljubavni meni. Neka čarobni začini pokrenu novu melodiju vaših srca. Budite naši gosti, poručuje Olivera Car.
Pozivamo Vas da dođete tamo gde konji ponovo jure, gde mirišu orasnice i domaće pite, gde se služi riba uz najbolja vina, gde Muzikanti prosipaju najlepše zvuke tamburice.
Mačvane i Pocerce uvek je spajala ljubav prema konjima i kafani. Obe ove strasti imaju istu adresu, šabački Hipodrom. Da biste posetili restoran Manjež ne morate doći na trke, jer oni rade i kada konji odmaraju.
-Od kada je Hipodrom, sedamdesetih godina prošlog veka, premešten sa lokacije današnjeg Trkališta na mesto gde se sada nalazi, u okviru njega postoji i ugostiteljski objekat. Kafana se prvo zvala Zeleni ranč i držao ju je čuveni ugostitelj Dragan Anđelković Čokačija, a kasnije je nastavio njegov sin Slobodan. Osamdesetih godina prešla je u svojinu TURO Sava i od tada nosi ime Manjež, podseća na istoriju ovog objekta Olivera Car, član novog menadžment tima restorana.
Ono što ih izdvaja od drugih restorana u gradu jeste upravo odvojenost od grada. Okruženi prirodom posebno su pogodni za porodice. Veliki broj konja, koji je uvek u štalama ili na stazi, čini ovo mesto posebno zanimljivo deci. Dobrodošli su i vlasnici pasa da sa svojim četvoronožnim prijateljima ovde nađu mir od svakodnevne vreve grada.
-Želja nam je da porodični deo Šapca napravi iskorak iz grada. Restoran je u prijatnom, zelenom ambijentu i diše sa prirodom. Odmaknuti smo od puta, pa je bezbedno za decu, a planiramo da im otvorimo i igraonicu, kako bi oni mogli da se zabave dok njihovi roditelji uživaju u našoj bašti, kaže Olivera.
Manjež preporučuje duga tradicija, ali kako se ne živi od stare slave, uvode se i neke novine. Nova uprava je renovirala restoran, ali i to je urađeno u skladu sa okruženjem u kom se nalaze.
Pored svakodnevne ponude, prostor se može iznajmiti i za privatne proslave. Raspolažu banket salom kapaciteta od 100 do 120 mesta, kao i letnjom baštom u koju se može smestiti i do 150 ljudi. Za one koji žele mir, tu je VIP salon sa dvadesetak mesta, koji je izdvojen i pogodan za poslovne sastanke. Gostima subotom i nedeljom ugođaj upotpunjuje orkestar Muzikanti svojom prijatnom muzikom.
Za većinu je u restoranu, ipak, najbitnija hrana. Pored tradicionalne kuhinje, nezaobilaznog roštilja, u ponudi je i riba, kao i paste. Ono što ih izdvaja od drugih jeste ponuda divljači na meniju. Uz dobru hranu, neizostavno je i kvalitetno vino.
Veruju da će, u dogovoru sa Konjičkim klubom, svojim gostima uskoro moći da ponude i vožnju fijakerom.
Ove godine na Hipodromu će se održati 12 trkačih dana, od aprila do kraja oktobra. Izložba pasa takođe je postala tradicionalna na ovom mestu. Pored toga, planiraju i izložbu cveća na proleće, što bi se savršeno uklopilo u čitav ambijent.
Kako se bliži 14. februar, koji se u najvećem delu sveta obeležava kao Dan zaljubljenih, globalni trend ispratiće i na Manježu. Za taj dan pripremljen je poseban ljubavni meni.
-Volite se stalno i puno, a u Danu zaljubljenih izmerite količinu ljubavi. Gledajte se u oči 14. 02. u restoranu Manjež uz laganu muziku i ljubavni meni. Neka čarobni začini pokrenu novu melodiju vaših srca. Budite naši gosti, poručuje Olivera Car.
Pozivamo Vas da dođete tamo gde konji ponovo jure, gde mirišu orasnice i domaće pite, gde se služi riba uz najbolja vina, gde Muzikanti prosipaju najlepše zvuke tamburice.
M.M.
Najnoviji broj
28. mart 2024.