4. februar 2016.4. feb 2016.
NOVE PROMENE U VLASTI U BOGATIĆU

PROŠIRENjE DONOSI STABILNOST

Na sednici Skupštine opštine Bogatić, održanoj 1. februara, došlo je do smene predsednika Skupštine Aleksandra Vukovića, na čije mesto je izabran Aleksandar Ilijašević iz Nove Srbije, koja je do tada bila opoziciona stranka u Bogatiću. Smenjena su i dva člana Opštinskog veća, Miroslav Erić i Dragoslav Josipović iz Grupe građana “Pozitivna Mačva“. Umesto njih su izabrani, takođe članovi Nove Srbije Aleksandar Sinđelić i Goran Mišković. Tako je i Nova Srbija postala deo vladajuće većine u Bogatiću, uz Socijalističku partiju Srbije, Srpsku naprednu stranku i Jedinstvenu Srbiju i “Pozitivnu Mačvu“.
Predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac, kadar SPS, govori o poslednjim promenama u opštini i smatra da će one doneti stabilnost vlasti do izbora.
-Sam uzrok, ne bih rekao promena, već proširenja vladajuće koalicije, jeste pokušaj dela koalicije da početkom decembra formira skupštinsku većinu, bez odborničke grupe SPS, što nije bilo realno i na kraju se u praksi nije ni ostvarilo. Uvođenje odborničke grupe Nova Srbija, koja broji šest odbornika, u vladajuću koaliciju, donosi mir i stabilnost, do kraja mandata. Po nama, smanjuju se tenzije u samoj izbornoj kampanji, ali i nudi projekcija buduće postizborne koalicije, široke koalicije za koju se politička grupacija koju predvodim, poodavno zalaže, kaže Beserovac.
Od poslednjih lokalnih izbora, 2012. godine, Bogatić je pretrpeo više promena strukture vlasti. Predsednik opštine priznaje da to nije najbolje po građane, ali veruje da će oni znati da procene koliko je ko uradio za njih.
-Svako za sebe misli da je ono što je on uradio najbolje, o tome će naravno suditi građani na sledećim izborima, ali da česte promene u toku mandata, teško šta dobro mogu da donesu građanima, to je činjenica. Ipak glasači pre nego što se odluče kome će poveriti svoj glas treba dobro da razmisle i poverenje daju onim partijama koje imaju šta da ponude i imaju kadrove koji ta obećanja mogu i da ispune.
Malo je vremena ostalo do izbora. Beserovac veruje da će ipak moći da se oseti boljitak uzrokovan proširenjem vladajuće koalicije.
-Doneće mogućnost rukovodstvu Opštine, da radi po planu, programu i usvojenom Budžetu, bez velikih trzavica i turbulencija u samoj koaliciji, jer proširenjem iste, nijedna politička opcija, a naročito ne pojedinac, nema ucenjivački kapacitet, kao u prethodnom periodu i to je najveći benefit od ovih promena, zaključuje Beserovac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa