11. februar 2016.11. feb 2016.

Kroz par reČi

ATLETIKA ““ Šabački atletičar, Dušan Makević, nastavlja sa uspesima u Sjedinjenim Američkim Državama. Student Univerziteta Teksas u San Antoniju, bio je najbrži na pozivnom takmičenju u Hjustonu. Trčao je jednu milju (1.609 metara), postavivši lični rekord 04:05,96. Ovo ostvarenje je i drugo najbolje na listi konferencijskoh univerziteta. U Hjustonu je nastupao i u dugoj štafeti, poslednja izmena. 27. i 28. februara, njega očekuje Prvenstvo konferencije.
FUDBAL ““ Vezni red šabačke Mačve, u prolećnom delu Srpske lige „Zapad“, biće jači za povratnika, Ivana Obrovca. Obrovac je nastupao za Mačvu, poslednji put pre šest sezona, a potom je karijeru nastavio u Hajduku iz Kule i Novom Pazaru za koje je nastupao u Super ligi.
FUDBAL ““ U drugoj pripremnoj utakmici, fudbaleri Mačve poraženi su od Žarkova (drugi tim Rada), rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola bio je Gavrilović u 35. minutu. Krajem ove nedelje, Šapčane očekuje put u Stanišiće, na desetodnevne pripreme.
FUDBAL ““ Šabački „Radnički“ trijumfovao je u prvoj pripremnoj utakmici za prolećnu polusezonu. Drugi najstariji šabački fudbalski klub savladao je u Mišaru, domaći „Karađorđe“ 4:0. Strelci za Šapčane bili su: Pantić, Lazić, Lujanović i Dragićević.
FUDBAL ““ Dosadašnji napadač Mačve, Stefan Radukić, napustio je redove „crveno ““ crnih“ i pridružio se gradskom rivalu, Radničkom šabačkom.
KOŠARKA ““ KK “Rađevac“ poražen je u 9. kolu Druge regionalne lige, na svom terenu od Loznice 82:54.
KUGLANjE ““ Četvrto kolo lige slepih i slabovidih održano je u blizini Apatina, a šabačka „Čivija“ bila je četvrta u konkurenciji pet učesnika. Šapčani su oborili 1.711 čunjeva, što im je donelo dva poena. Pobednik ovog kola, kao i cele lige je „Polet“ (Požarevac).
ATLETIKA ““ Drugu uzastopnu godinu, grad Šabac biće domaćin Prvenstva Srbije u krosu. Najbolje predstavnike naše zemlje u kros diciplinama komplek „Stari grad“ ugostiće poslednjeg februarskog vikenda.
RVANjE ““ Rvač šabačkog Viteza, Momčilo Gajić osvojio je srebrnu medalju na Kupu Srbije za mlađe pionire u kategoriji do 46 kg. Gligorić i Stanković zauzeli su četvrto mesto u svojim kategorijama. Takmičenje je obuhvatilo ukupno 111 takmičara iz 19 klubova.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa