11. februar 2016.11. feb 2016.

Beli kros

Tradicionalni međunarodni „Beli kros“ predstavlja jedan od atletskih događaja sa najdužom tradicijom, a ovog vikenda je doživeo svoje 49. izdanje. Među najboljim trkačima iz Srbije, na Košutnjaku, našli su se i šabački atletičari.
U glavnoj trci u ženskoj konkurenciji, na 3 kilometra, članica kluba „AŠK Tempo“, Jagoda Zečević osvojila je šesto mesto, u vremenu 11 minuta i 15 sekundi. Kroz cilj je prošla jedan minut i sedam sekundi iza neprikosnovene Amele Terzić, reprezentativke koja je i u Beogradu opravdala ulogu apsolutnog favorita.
Jagodina klupska koleginica, Jasmina Pruginić druga je najbolja juniorka “Belog krosa“, ali istovremeno i najuspešnija domaća takmičarka među atletičarkama rođenim 1997. i 1998. godine. Prvu poziciju zauzela Fir iz Velike Britanije.
U vrhu svoje kategorije našla se još jedna dama, takođe članica AŠK Tempa. Među pionirkama, rođenim 2003. i 2004. godine, Stojković je osvojila treću poziciju.
Osim atletičara iz Srbije, kros su trčali i takmičari iz još šest zemalja bivše Jugoslavije, odnosno Mađarske i Britanije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa