11. februar 2016.11. feb 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE ““ 13. KOLO

Ubedljivije od očekivanog

RK “Metaloplastika“ ““ RK “Jugović“ 31:17 (12:5)
SC Inđja. Gledalaca 800. Sudije: Boričić (Grocka) i Marković (Železnik). Delegat Tijanić (Železnik). Sedmerci: Metaloplastika 4(4); Jugović 1(1). Isključenja: Metaloplastika 6, Jugović 4 minuta.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 3, Milovanović 2, Stevanović, Kažić, Došen 1, Marinović 1, Ostojić 1, Aleksić (21 odbrana), Marković 2, Arsić, Jezdimirović 4, Mitrović (kap), Ilić 14, Ivanović 1, Petrović 2. Trener: V. Vuković
RK JUGOVIĆ: Seleši 2, Žikić, Vrgović 4, Kurteš N., Lisica 1, Jokić 1, Travar 2, Vještica, Kurteš A. (kap), Kočić, Vukovljak 1, Milosavljev (7 odbrana), Stejin 1, Ratkovič, Matić, Beloš 5. Trener: D. Vrgović.
Neizvesni dueli Metaloplastike i Jugovića postali su, prethodnih sezona, tradicija, ali ovaj put, isti rivali priredili su potpuno drugačiji i neravnopravan meč. Šapčani su znatno kvalitetniji, a to je najbolje demonstrirao konačan rezultat.
Nije ovo bio ravnopravan duel u bilo kom segmentu igre. Kaćani su gajili potajne nade da bi se mogli uključiti u borbu za plej of, ali bodovni saldo i realna snaga, pokazuju da im nije mesto u doigravanju za titulu. Odmah su domaći stvorili veliku prednost, kontrolisali sve i jedino je bilo upitno koji će biti konačan rezultat. Za čitavo poluvreme, Vojvođani su Arsića matirali svega pet puta. U petom minutu bilo je 5:2, u 25. 10:5, u 40. 20:8, u 55. 26:11. Podatak da je samo Stefan Ilić, timu u kojem je ponikao, dao 14 golova, a čitav tim iz Kaća 17, dovoljan je pokazatelj odnosa snaga. Do 40. minuta je imao i više golova, ali ga je sredinom drugog poluvremena Vuković odmarao. Visok rezultat dao je prostora da u igru uđu svi rukometaši koji su bili u sastavu.
Poraz Partizana u Požegi, doveo je Metaloplastiku samostalno na treću poziciju, a u sledećem kolu šabačke rukometaše očekuje gostovanje u Velikoj Plani.
Odlukom Rukometnog saveza Srbije, RK „Železničar“ iz Niša isključen je iz Super lige usled neizmirenih obaveza neophodnih za dobijanje licence. Na početku prvenstva Nišlijama je dodeljena uslovna dozvola za takmičenje, ali svoje obaveze nisu izmirili. Takva odluka znači da se bodovi osvojeni protiv Železničara brišu, a takmičenje nastavlja devet ekipa.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa