11. februar 2016.11. feb 2016.
DODELjENA SREDSTVA ZA PROJEKTE U KULTURI

35 NOVIH RADOVA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uručio je u sredu ugovore dobitnicima sredstava za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata u kulturi. Odlukom o dodeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2016. godinu, za 35 projekata, iz gradskog budžeta, opredeljeno je 12.698.100 dinara.
Čestitajući svima koji su dobili priliku da zajedno sa gradom, Šabac učine lepšim mestom za život, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je na činjenicu da grad Šabac izdvaja značajna sredstva za kulturu i trudi se da što većem broju građana pruži priliku da učestvuju u kulturnom životu.
- Sedam procenata svog budžeta odvajamo za kulturu, a država samo 0,8 odsto. To pokazuje koliko je gradu Šapcu stalo do toga da se razvije na pravi način, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Igor Marsenić, član tima gradonačelnika za vizuelni identitet grada, zahvalio je članovima komisije na predanom radu. Od velikog broja radova pristiglih na konkurs, odabrali su najkvalitetnije projekte, ravnomerno raspoređene između tradicionalnih ustanova kulture, nevladinog sektora i različitih pripadnika kreativne zajednice u Šapcu.
- To govori o bogatstvu i raznovrsnosti kulturnog života u Šapcu. Zahvalan sam svima koji u gradu prepoznaju partnera i učestvuju na konkursu za programe kulture. Verujem da ćemo i u narednim godinama imati uspešnu saradnju i kvalitetne programe, rekao je Marsenić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa