11. februar 2016.11. feb 2016.
MAMOGRAFSKI PREGLED U VLADIMIRCIMA

VELIKI ODZIV

Mobilni mamograf iz donacije B92, u skladu sa Planom sprovođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, radi na teritoriji opština Mačvansko-kolubarskog okruga. Ispred Doma zdravlja u Vladimircima postavljen je 11. februara i biće tamo do 23. marta.
Vladimirčanke su ozbiljno shvatile poziv na preventivni pregled bez overenih zdravstvenih knjižica ““ Ovo je veliki poklon za žene. Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi, pregled preporučujem svima, jer je bolest nepredvidljiva. Bez zakazivanja i čekanja u drugim gradovima, imamo mogućnost da, takoreći na kućnom pragu obavimo pregled, kaže Marija Garibović.
Pozvane su sve žene u starosnoj dobi od 50 do 69 godina da dođu na preventivni pregled, koji je besplatan i za koji nije potrebna overena zdravstvena knjižica. Mamografskim pregledom se mogu uočiti promene koje dovode do raka dojke u ranoj fazi, kada je procenat uspešnog izlečenja preko 90%.
Medicinska sestra Nada Andrić ističe dobar odziv u Vladimircima ““ Samo u prva dva dana oko 70 žena se odazvalo pozivu. Ciljna grupa je od 50 do 69 godina, ali pregled savetujemo svakoj ženi koja brine o svom zdravlju. Radimo od 10 do 18 sati.
Lokalna samouprava je obezbedila i dodatnu pomoć. Dame koje nemaju prevoz mogu da kontaktiraju opštinu i auto će im doći na kućnu adresu.
Realizacija pregleda mobilnim mamografom u Vladimircima, rezultat je saradnje Ministarstva zdravlja, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Zavoda za javno zdravlje Šabac, opštine Vladimirci, Doma zdravlja Vladimirci i Fonda B92.
S.K. ““ M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa