5. avgust 2010.5. avg 2010.
LETNjE ŠKOLE KANCELARIJE ZA MLADE

RUKOVODE SE OSEĆAJEM

Šabačka kancelarija za mlade i ovog leta, obezbedila je sadržajni obrazovni program za sve školarce koji raspust provode u gradu. Njima su na raspolaganju 22 dvomesečna kursa među kojima i “škola fotografije“ realizovana u saradnji sa “Šabačkom fotografskom zadrugom“
- Nakon prošlogodišnje obuke početnika iz oblasti fotografije i ovog leta je došlo do saradnje našeg kluba i Kancelarije za mlade. U prilog tome da je interesovanje naših mladih sugrađana za ovakav vid kreativnog izražavanja veliko, govori i podatak da se za kurs prijavilo 75 dece. Koliko će ih do kraja ostati, videćemo, ali u svakom slučaju u našem je interesu da podržavamo ovakve akcije i ubuduće jer je širenje fotografske umetnosti jedan od naših osnovnih zadataka ““ izjavio je predsednik foto kluba “ŠFZ“ Vladimir Đinić, izrazivši ovom prilikom iskrenu nadu da će neko od polaznika škole u budućnosti početi i ozbiljnije da se bavi fotografijom.
Zadatak da decu poduči osnovama fotografije i ove godine pripala je članu kluba “ŠFZ“ i kandidatu za majstora fotgrafije Branislavu Stankoviću. Prema njegovim rečima svako sedmično “predavanje“ je podeljeno na dva dela. U prvom deca uče kako nastaje fotografija, koje su funkcije i mogućnosti foto aparata, šta je to zlatni presek, svetlo, osnovna pravila kompozicije. U drugom, mladi polznici, među kojima, kako tvrdi Stanković, ima dosta talentovane dece, donose svoje fotografije pa ih na času zajedno analiziraju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa