11. februar 2016.11. feb 2016.
Susreti mladih poljoprivrednika

POVRATAK SELU

Kao što je i najavljeno, početkom februara Kancelarija za mlade opštine Krupanj je u saradnji sa „Poljosavetom“ iz Loznice i Studentskom mrežom „Podrinje“ započela realizaciju projekta „Pomoć mladima iz ruralnih područja“ o većoj informisanosti iz oblasti poljoprivrede. Predavanja su održana u selima Šljivova i Kostajnik na kojima je prisustvovalo oko 60 mladih poljoprivrednika.
Projekat je finansiran iz budžeta opštine Krupanj i u sklopu aktivnosti koje realizuje Kancelarija za mlade opštine Krupanj organizovana su predavanja namenjena mladim poljoprivrednicima Rađevine na različite teme: matična evidencija u ovčarstvu, trendovi i perspektive voćarske proizvodnje, podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, zdravstvena zaštita ovaca, savremena proizvodnja voća, mere podrške ruralnom razvoju.
U nastavku projekta do kraja meseca biće održana predavanja u selima Zavlaka, Bela Crkva i Brštica. Prema rečima mladi poljoprivrednici su stekli i izuzetna znanja o mogućnostima za korišćenje podsticajnih sredstava za dalje unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje. Takođe, smatraju da je veoma značajno to što su kroz neformalno druženje razmenili znanja i iskustva iz oblasti poljoprivrede.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa