11. februar 2016.11. feb 2016.
TRIBINA POKRETA „DOSTA JE BILO“ U ŠAPCU

SAMI NA IZBORE

Idemo sami na izbore, jer smatramo da kada god se pomeša čista i prljava voda, ta voda se zaprlja. Penzije su imovina, a ne socijalna kategorija, i odmah ćemo vratiti penzije na stare iznose
Pokret „Dosta je bilo“ predstavio se Šapčanima i to tribinom u Kulturnom centru.
Prema rečima predsednika ovog pokreta Saše Radulovića, „Dosta je bilo“ izlazi samostalno na izbore na svim nivoima. Cilj je da se na parlamentarnim izborima pređe izborni prag, a na lokalnim izborima izaći će samo u onim sredinama u kojima ima kvalitetne kandidate.
- Idemo sami na izbore, jer smatramo da kada god se pomeša čista i prljava voda, ta voda se zaprlja. Mi smo drugačiji i mi vam obećavamo da ko god bude glasao za nas neće dobiti posao ““ kaže Radulović.
Govoreći o saradnji sa ostalim opozicionim strankama, predsednik „Dosta je bilo“ ističe da pokret ne traži koaliciju ni sa kim, ali da je spreman za dogovore o „sprečavanju izborne krađe“.
- Bilo bi zgodno da sve stranke koje ne koketiraju sa Vučićem, sarađuju, da imamo mobilne timove, kontrolore ““ dodaje on.
Kada je reč o izbornom rezultatu, Radulović naglašava da će ta politička opcija preći cenzus i da „sigurno ulazi“ u novi saziv Skupštine Srbije.
- Pokret na čijem sam čelu, ima više od šest odsto podrške u Beogradu i Vojvodini, a u ostatku Srbije ima između tri i četiri. Ono što vidimo na terenu i energiju koju vidimo među ljudima, govori nam da ćemo uspeti ““ rekao je on.
Radulović je napomenuo da je jedan od ciljeva na parlamentarnim izborima da i Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka ne dobiju više od 40 odsto glasova.
- Izbori će uveriti čelnike vladajuće stranke da je njihova popularnost znatno manja nego što pojedina nameštena istraživanja pokazuju. Posle izbora očekujemo značajne promene u društvu, kao i raspad SNS do kraja godine ““ veruje Radulović.
Pokret „Dosta je bilo“ zalaže se za ukidanje projekta „Beograd na vodi“, da svi građani Srbije koji nemaju prihode dobijaju po 20.000 dinara, a svaki član iz takve porodice još po pet hiljada dinara.
- Za ovakvu vrstu socijalne pomoći potrebno je 1,5 milijardi evra godišnje, a danas se za socijalna davanja izdvaja 1,6 milijardi. To je odgovorna politika. Penzije su imovina, a ne socijalna kategorija, i odmah ćemo vratiti penzije na stare iznose ““ dodao je Radulović.
Radulović je ocenio da u Srbiji vlada medijski mrak, dodavši da je poslednji put gostovao na televiziji s nacionalnom frekvencijom u martu 2014. godine.
- Napravili smo ogromne pomake na internetu. Našu fejsbuk stranicu u poslednjih mesec dana videlo je 1,4 milion ljudi, od toga 750.000 video pregleda, 150.000 posetilaca koji su lajkovali, šerovali. Na internetu smo daleko najjači,“ istakao je Radulović.
Na tribini u Šapcu, pored Radulovića, govorili su i prof. dr Dušan Pavlović, potpredsednik Pokreta, kao i Tatjana Macura, članica Glavnog odbora.
Ko ne ume bolje od BabiĆa
Saša Radulović je pozvao građane Šapca da se priključe Pokretu i da se aktivno bave politikom.
- Glavna karakteristika poštenih ljudi je ta da se plaše da li će umeti da se bave politikom. Siguran sam da će svi umeti, jer ko ne bi umeo bolje od Zorana Babića, a on je šef poslaničke grupe najveće stranke u parlamentu ““ zaključio je Radulović.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa