18. februar 2016.18. feb 2016.
ODLUKA GRADSKOG VEĆA

BEZ NAPLATE ODNOŠENjA SMEĆA IZ SELA

Članovi Gradskog veća grada Šapca usvojili su na poslednjoj sednici Predlog zaključka o obustavi naplate odnošenja komunalnog smeća sa seoskog područja
Odnošenje smeće sa seoskog područja neće se naplaćivati do daljeg. Nakon kritika meštana da pod nejednakim uslovima plaćaju istu cenu, članovi Gradskog veća doneli su odluku da, sve dok se nedostaci ne otklone, niko od meštana šabačkih sela neće plaćati odvoženje komunalnog otpada.
- Usluga odnošenja smeća sa seoskog područja neće se naplaćivati, sve dok JKP „Stari grad“ ne standardizuje tu uslugu i obezbedi jednake uslove za sve meštane naših sela. To podrazumeva tačno određena mesta za postavljanje kontejnera, utvrđen broj kontejnera, tačan raspored njihovog pražnjenja. Utvrdili smo da građani nisu zadovoljni uslugom odnošenja smeća sa seoskog područja niti načinom na koji se obračunava naknada za ovu uslugu. Naložili smo JKP „Stari grad“ da nastavi sa odnošenjem smeća i istovremeno sagleda potrebe građana, na osnovu čega će im pružiti najkvalitetniju moguću uslugu. Nakon toga, Gradsko veće će se ponovo baviti ovim pitanjem i doneti najbolju odluku u interesu građana, rekao je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Ideja o odnošenju smeća sa seoskog područja je dobra, smatra Zelenović, samo treba obezbediti identične uslove za sve meštane. Uporedo sa otklanjanjem nedostataka, radiće se na širenju usluge i u drugim selima.
- Smeće se mora izneti iz svakog sela, to je naša obaveza. Usluga odnošenja se neće naplaćivati, sve dok meštani naših sela ne budu zadovoljni tom uslugom, odnosno sve dok ne budu u potpunosti u ravnopravnom položaju, dodao je gradonačelnik Šapca.
Za sada, smeće se organizovano odvozi sa područja sela Oridskog basena i dela Mačve, a plan rukovodstva JKP “Stari Grad“ i grada je da do kraja juna ova usluga bude uvedena u svim selima na području grada.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa