18. februar 2016.18. feb 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE ““ 15. KOLO

Nijanse odluČile

ŽRK „Medicinar“ ““ ŽRK „Naisa“ 31:32 (18:18)
Sala Gimnazije. Gledalaca 600. Sudije: Trivković i Milosavljević (oba Beška). Delegat: Tulać (Novi Sad). Sedmerci: Medicinar 7 (7); Naisa 3 (2). Isključenja: Medicinar 4, Naisa 8 minuta.
ŽRK MEDICINAR: Vragolić, Stanković, Milošević 1, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 16, Ručnov 3, Karić, Šimšić, Đurković 2, Kukić, Bojanić 1, Ninković 2, Andrić 5. Trener: Ž. Kukić.
ŽRK NAISA: Popović, Veljković 5, Milojević 3, Karalić, Pešić 1, Đoković 7, Stefanović 4, Radović 5, Nedeljković (kap) 6, Petković, Zdravković, Mitrović, Jevtović, Vučković, Tanasković, Filipović 1. Trener: S. Jovanović
Derbi smo očekivali, derbi smo i dobili. Zaslužile su obe ekipe da pobede, ni remi ne bi bio nepravičan ishod, ali se na kraju radovao samo gostujući tim.
Prvu četvrtinu utakmice igralo se gol za gol, a prvi ozbiljniju prednost stvara „Medicinar“. Pre svih Ana Radović, ali i raspoložena Marija Andrić, doneli su prednost od četiri gola, 14:10. Ipak, nisu Nišlijke slučajno u vrhu. Uspeli su da se povrate u završnici ovog perioda, postepeno smanjuju zaostatak, a potom ga i anuliraju, te se na odmor otišlo pri nerešenom rezultatu.
Drugo poluvreme bolje je počeo gostujući tim. Raspoložena Đoković, ali i kapiten Nedeljković, odnosno Maja Veljković, donele su plus dva svojoj ekipi. Kada je čuvar mreže Naise, Popović, povezala tri zicer odbrane, delovalo je da je psihološka prednost na strani ekipe iz Niša. Međutim, još jednom domaće uspevaju da se vrate. U seriju je ušla i Bojana Šimšić na golu, a goleadu nastavila Ana Radović. Pet minuta pre kraja, šabački tim je vodio 30:28. Oba tima su napravila dosta grešaka u tom periodu, ali su sigurnije bile gošće. Golom svog kapitena, 40 sekundi pre kraja, dolaze do celog plena. Imao je „Medicinar“ napad za izjednačenje, ali nije uspeo ni da uputi šut.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa