5. avgust 2010.5. avg 2010.
REAGOVANjE:

PROJEKCIJA GRADA NA RECI

Iz geografije većina žitelja Srbije zna da je Šabac na reci Savi. Međutim, da li građani Šapca stvarno njega doživljavaju rečnim gradom, odnosno, da li se koriste blagodetima koje pruža reka, a pogotovu ako je još veća
Gledajući po broju Šapčana koji ovih dana borave na Savi,a da ne govorimo izvan kupališne sezone, pre bi se reklo da reka protiče pored jednog malog naselja, nego pored grada od 70 hiljada stanovnika.
Sigurno se pitamo koje kriv za to. Pitanja ima uvek više nego odgovora. Po pravilu riba smrdi od glave, ali svi mi snosimo malu odgovornost. Jednostavno ,da li zbog fizičke ili duhovne lenjenosti šetnju ili boravak pored reke zamenjujemo šetnjom po sobi ili po ulicama, koje su izuzev pešačkih nemalo zagađene gasovima iz automobila, a o buci da i ne govorimo.
Šabački ekološki pokret je od svog osnivanja, kao jedno od programskih načela postavio „silazak“ grada na reku, jer se može reći da je grad „pobegao“ od reke, jer je obrnuto normalna stvar. Nastojalimo smo da svojim aktivnostima na obali Save ukažemo na značaj reke i boravke pored nje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa