18. februar 2016.18. feb 2016.
VELIKI PARK

NAJNEBEZBEDNIJE MESTO

Nakon razgovora o bezbednosti u gradu sa predstavnicima taksista, ugostiteljskih i trgovinskih objekata, aktiva osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove i Doma zdravlja, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je Veliki park, koji su građani ocenili kao jedno od najnebezbednijih mesta u gradu.
- U anketi sprovedenoj pre sedam dana, građani su Veliki park ocenili kao jedno od najnebezbednijih mesta u gradu. Iako je to centralna parkovska površina, bila je u lošem i zapuštenom stanju, tako da su je građani izbegavali noću. Započeli smo rekonstrukciju parka, a najpre je postavljena nova, led rasveta, koja jasno i dobro osvetljava staze. U planu je da od aprila uvedemo komunalne redare, lica koja će čuvati velike i važne površine. Iz Studije o bezbednosti u gradu utvrđeno je da su to površine: Letnjikovačka šuma, Stari grad, Trkalište, Benska bara, Veliki park i Trg šabačkih žrtava. To su zone koje će dobiti komunalne redare, odnosno lica koja će čuvati i izveštavati o okolnostima koja bi mogle da utiču na bezbednost građana, rekao je gradonačelnik i naglasio da je navažnije da se građani Šapca osećaju bezbedno na bilo kom mestu u gradu.
Nenad Ilić, rukovodilac Odeljanja komunalne policije, ukazao je da čak 90 odsto komunalog nereda u parkovima prave maloletna lica.
- Izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, komunalni policajci će dobiti veća ovlašćenja kada je reč o maloletnim licima. Mi ćemo u narednom periodu imati alat kojim ćemo moći da rešimo i takve probleme. U Velikom parku pored izmenjene rasvete imamo i pet kamera za nadzor, a u planu je postavljanje još kamera, naveo je Ilić. On veruje da će postavljanje dodatnih kamera uticati na svest građana, a rezultat toga biće manji broj komunalnih prekršaja i oštećenja komunalnih objekata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa