5. avgust 2010.5. avg 2010.
ISPRAVNOST SAVSKE VODE KOD STAROG GRADA SE REDOVNO KONTROLIŠE

ZAGAĐENjE DOŠLO IZ SEPTIČKIH JAMA

Naše sugrađane koji spas od visokih letnjih temperatura traže na plaži “Stari grad“, sredinom prošlog meseca uznemirio mikrobiološki nalaz vode u kojem je bilo 240.000 koliformnih bakterija. Razlog tome je, kako pretpostavljaju u šabačkom Zavodu za javno zdravlje, visok vodostaj Save nakon dugog kišnog perioda. Poslednje analize pokazuju da se situacija na kupalištu znatno popravila
JKP “Stari grad“ ima ugovor sa našim Zavodom da od početka sezone kupanja kontrolišemo savsku vodu na plaži kod Tvrđave. Prva kontrola je izvršena 14. jula, i tada je u vodi pronađeno tih famoznih 240.000 koliformnih bakterija među kojima i ešerihija koli ““ kaže direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac Prim. dr Nebojša Sofranić.
Najniža kategorija kvaliteta vode za kupanje je druge klase. U tom slučaju je broj koliformnih ograničen na 20. 000, uz tolerisanje od deset odsto. Moguć razlog za izuzetno loš nalaz koji je dobijen prilikom prve analize vode na gradskom kupalištu, Sofranić vidi u nedavnom visokom vodostaju Save.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa